Неделя,

Писмо до Слави Трифонов и Кирил Петков. Разкритие за премиера

От: СТАНДАРТ -
50179
Писмо до Слави Трифонов и Кирил Петков. Разкритие за премиера
A
A
A

С емоционално писмо до Слави Трифонов и Кирил Петков излезе във Фейсбук народният представител от ИТН доц. Андрей Чорбанов. В него той благодари на Трифонов, че най-после е извадил ИТН от коалицията и депутатите на партията вече могат да дишат свободно. И прави разкритие за премиера - как преди години правел в "Шератон" представяне на форма за бизнес с биопродукти.

ВИЖ ОЩЕ: Петков с нов опит да извие ръцете на ИТН. Заплахата

Доц. Чорбанов оправя и много тежък въпрос към Кирил Петков по повод опитите на "Продължаваме промяната" да вербуват и депутати, за да си осигурят мнозинство на властта. А ти, Кириле, наистина ли си мислиш, че от нашата парламентарна група ще намериш мнозина предатели, които да те подкрепят в пленарна зала, пита Чорбанов.

Ето целия текст на писмото на доц. Андрей Чорбанов:

Благодаря ти, Слави (или нещо като отворено писмо до Слави Трифонов и Кирил Петков за нещата, които са просто ... )

Благодаря ти, Слави, че ни изведе накрая от тази коалиция. Знаеш колко усилия положихме, за да има работещо правителство в тази криза с толкова измерения - пандемична, енергийна, военна...

Направихме толкова много компромиси, за да може да има кой да взима решения по важните въпроси, останали като дупки след онова управление, за което дори не искам да си спомням.

Всички ние от парламентарната група, както и много други наши експерти правехме и невъзможното в комисиите или в пленарна зала в кратки срокове да намерим решения, за които другите коалиционни партньори просто нямаха капацитет. Ползваха ни за всичко, а и отвън се обръщаха към нас.

А иначе в залата е пълно с ръкопляскащи и натискащи пултовете за гласуване. До гуша ни дойде да се съобразяваме с капризите и хрумванията на хора, които просто не разбират или просто не знаят какво правят там. Изобщо, много неща са просто ...

Много хора ни напуснаха или се отказаха от нас заради тази коалиция. Не можахме да обясним на всички симпатизанти, че само така може да има правителство, което да взима решения. Другото беше по-лошо.

Платихме голяма цена и знаехме защо го правим. Сега вече поне ще дишаме по-спокойно и ще защитаваме написаното и обещано в нашите програми без да се налага да се съобразяваме. Докогато можем.

А ти, Кириле? Познаваме се от години, макар и да не можеш да се сетиш откъде. Някога, в Шератон ни представяше форма за бизнес с биопродукти, но не е сега моментът да го коментирам. Нямаш идея какво смятам за начина, по който представяш и управляваш държавата. Но дори и това не е важно сега.

Питам се, ти наистина ли си мислиш, че от нашата парламентарна група ще намериш мнозина предатели, които да те подкрепят в пленарна зала? Това не е просто глупост, а нещо, изречено от човек, който не е разбрал с кой е бил в една коалиция.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com