Чия коалиция е "Левицата"? Цветеслава Гълъбова проговори

Директорът на държавната психиатрия каза защо влиза в политиката

Чия коалиция е "Левицата"? Цветеслава Гълъбова проговори | StandartNews.com

„Коалиция „Левицата“ категорично не е на Румен Радев, както казват от „Продължаваме промяната“. Това заяви д-р Цветеслава Гълъбова, която преди ден стана част от новото ляво обединение. В него ръка си подадоха АБВ на Румен Петков, Движение 21 на Татяна Дончева, Изправи се на Мая Манолова и социалистите около Костадин Паскалев, който напусна Националния съвет на БСП след пленума в събота.

Направени са много опити да се покани и БСП, но без резултат, разкри Гълъбова. Тя е директор на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски”.

„Нормално е най-голямата лява партия да бъде част от новото ляво. Ръководството на БСП прави една много сериозна грешка. Факт е, че в последните години там има неуспех след неуспех. Нека погледнат какво поставят на политическата сергия - едни и същи лица, които доведоха до резултати под 300 000. Коалиция "Левицата" не е партия на Румен Радев“, каза тя.

Гълъбова обясни, че основното, за което е поканена в новата коалиция, са нейните леви убеждения. Тя добави, че иска да работи в сферата на здравеопазването, в която има и доста голям професионален опит.

„Аз винаги съм била в политиката. Имам какво да дам в сферата на здравеопазването. Не искам да ставам министър, нямам амбиции да бъда депутат. От 14 г. правя неуспешни опити да се изгради модерна психиатрична болница в София. Това е моята кауза", обясни още Гълъбова. И каза, че ако това се случи, клиниката ще е втората специализирана психиатрия у нас, изградена през последните 80 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай