Вторник,

Чиновници мачкат служители на природен парк

От: Администратор -
2565
Чиновници мачкат служители на природен парк
A
A
A

След тайна среща между директора на ИАГ Тони Кръстев и еколога Тома Белев, агенцията привиква всички служители на ПП Витоша и оказва брутален натиск върху тях да оттеглят становището си в подкрепа на новия план за управление. Такова оттегляне на вече дадено становище би било напълно незаконно, но острието на Зелените и ИАГ, Георги Тинчев, е бил безкомпромисен в исканията си. Всеки служител поотделно е бил привикван на разпит и заплашван, напълно по гестаповски.

Припомняме, че през първия мандат на Йорданка Фандъкова, София спечели титлата „София – европейска столица на спорта 2018" и съответно трябва да започне час по-скоро подготовка за събитието. Как ще се отрази на домакинството ни фактът, че ако хората на Тома Белев провалят приемането на новия план за управление и планината ще бъде недостъпна по екологичен начин за туристи?

Надеждата е, че министър Десислава Танева ще накаже агентите на екорекетьорите в Изпълнителната агенция по горите. Налице е натиск върху служители на природен парк да извършат абсолютно незаконно действие, с което да създадат не само юридически хаос, но и да саботират достъпа до Витоша и де факто да провалят втория мандат на Фандъкова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички