Четирима сини надъхват за СДС

Арт и спорт звезди подклаждат кампанията на сините

Четирима сини надъхват за СДС | StandartNews.com

СДС се изчисти от лицата на прехода и заложи на нови хора, които все още нямат достатъчна разпознаваемост. Въпреки това автентичната десница не е за подценяване и все още има верни симпатизанти. Четири звезди от театъра, шоубизнеса и спорта са част от кампанията на СДС и ще направят всичко по силите си, за да върнат доверието към сините.

Няма да бъда роб никому

Александър Дойнов, актьор

Няма да бъда роб никому. Винаги съм бил от СДС и затова сега ще гласувам за тях. От чисто хигиенична гледна точка не мога да гласувам за други. Гнус ме е. Въпреки раздорите и разделите в СДС аз продължавам да вярвам в партията. Защото там не смърди на крадци, на плюшкиновци и всякаква такава паплач. Аз вярвам в новото СДС, защото мисля, че то се прочисти и вече останаха само наистина убедените и почтени седесари. Ще искам едно нещо от тях, ако дойдат на власт: референдум за цигарите, и то задължително. Защото 3 пъти се разболях да излизам навън да пуша през зимата, а това е пълно безумие. И знам, че сините ще проведат референдума.

Наследствено син съм

Дичо, певец

Винаги съм подкрепял синята идея. Писал съм и химн за СДС - "Да бъде сега". А сега на кампанията ще пея мои неща. Хубавото е, че сега няма от старите хора в СДС и това е една млада, свежа вълна. Те говорят по-смислени неща, на моите години са. Ако имаше стари муцуни, не знам дали щеше да ми е толкова готино.

Последните години не гласувах, защото нямаше за кого. Сега вече има.

Структурата, на която се държи цялата политика на държавата, се контролира от старата Държавна сигурност, която направи всичко, за да опетни десницата и демократичната идея. Слагаха провокатори, хора, които крадат, които не са реформатори. Държал съм две кафенета на СДС между '93-а и '97 г. Събирахме се там, баща ми беше в палатковия лагер през '92 г. Ние просто сме много репресирани от старите комунисти. Дядо ми е бил в Белене. Бил е търговец милионер. Взели са му всичките пари и са го вкарали в Белене, защото е бил "търговец". Кръстен съм на него. Така че разбирате защо СДС е единствената партия, която ми е симпатична.

Надявам се, ако дойдат отново на власт след 12 май, най-напред да се спре безработицата. Не можеш да работиш и за 300 лева. Надявам се да изберем хора с демократично мислене. И се съмнявам, че ГЕРБ са вариант, защото не се справиха по най-добрия начин, много хора обедняха и ни поставиха на колене.

Ще ми се в парламента да влязат и граждански квоти. Да няма бездушие, крадене.

Искам рестарт

Тити Папазов, треньор на националния отбор по баскетбол и "Левски"

Убежденията на цялото ми семейство винаги са били сини и затова като ме поканиха да участвам в кампанията на СДС, не се колебах нито за миг. Това означава истинска демокрация, правов ред и добър и нормален живот за всички българи. Знаете, че бях кандидат за кмет на София, издигнат от Демократическата партия, която е от десния спектър на политическото пространство. Трябва да направим всичко възможно да си върнем позициите от 1997 година, когато бяхме във възможно най-силни. СДС беше партия с изключителен ресурс и възможности, които за съжаление бяха пропилени по най-различни причини. Сега сме длъжни да направим всичко възможно да върнем нещата на правилното им място. Това противоречи на всякаква логика. Аз като треньор на националния отбор по баскетбол и на "Левски" ще заложа целия си авторитет и всичко, което съм постигнал досега, за да си върнем позициите и да възстановим доверието в дясното. Смятам, че предстои голям отлив от ГЕРБ и десните избиратели ще се върнат към лоното. Именно тях сме длъжни да привлечем. Те трябва да повярват отново, че тук не става дума за отделни личности, а за синьото като цяло. Условия за това има, и то добри, защото БСП не може да вземе повече гласове, отколкото има в момента. Освен това вече и в цял свят се разбра, че дясното носи по-добри перспективи и свобода за хората. Ако трябва да резюмирам - просто трябва да си изградим къщата наново, след като от прекрасен дворец я докарахме до барака. Аз съм убеден, че можем.

Пътят на България е ясно десен

Хилда Казасян, джаз певица

С дълбока вътрешна убеденост давам подкрепата си за СДС на предстоящите парламентарни избори, защото вярвам, че това е пътят да станем най-сетне една нормална държава. Аз винаги съм имала такава гражданска позиция, никога не съм я крила. Този път обаче подкрепям кампанията с лицето си, а не с пеене, защото всички виждаме, че сега не е моментът за песни. Хората много изстрадаха, особено в последните два месеца, и сега хич не им е до концерти, а как да свържат двата края. Ще направя всичко по силите за успеха на СДС на изборите и им го желая от сърце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай