Червен картон! Топ политолог разнебити Русия

Евгени Дайнов посочи какво да прави България

Червен картон! Топ политолог разнебити Русия | StandartNews.com

"Ние сме в предизборна ситуация – всички признаци са налице. Очевидно е, че всички партии се готвят за избори." Това каза в интервю за БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

По думите му все пак има минимален шанс да се сформира нов кабинет – ИТН звучат сговорчиво, БСП са ядосани, но дават сигнали, че "ще водят някакъв коалиционен живот с ПП", стига Кирил Петков да не е министър-председател.

Очевидно подводдните камъни и заложените бомби са "неизчислимо количество", отбеляза политологът.

Според Дайнов изгонването на 70 руски дипломатически представители от страната ни е сигнал, че "най-сетне в България и службите, и управляващите си дават сметка, че именно България е център, регионален, за Европа, на руските специални операции". По думите му "оттук се планират различни операции навънка".

"Това е едно решение, което дава ясна заявка, че оттук нататък България няма да бъде плацдарм на руските специални служби, а нормална западна страна. Тези неща рядко имат връзка с предизборни маневри."

Според политолога е неправилна тезата, че "България се намира между американците и руснаците и трябва да балансира", България е част от Запада и е "ясно къде се намира", а това правителство "най-сетне започна да произвежда действията, които следват от мястото, където България се намира".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай