Чехия ще ни помага за бежанците

Чехия ще ни помага за бежанците | StandartNews.com

Чехия обсъжда отпускането на финансова помощ за България за справяне със ситуацията с бежанците. Това стана ясно от изявлението на посланикът на Чехия у нас Душан Щраух в Бежанския лагер в Харманли. Посланик Щраух посети Регистрационно-приемателния център в южния град, придружен от заместник-председателя на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров, областния управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на община Харманли Мария Киркова за откриването на четири обновени здания в лагера с финансовата помощ от чешкото правителство.

За ремонта им Чехия е платила 500 000 лева. "Това, което виждам днес тук доказва, че дарените от Чешката република средства са употребени по много правилен начин. Нещо повече, вече се обсъжда по-нататъшна финансова помощ за България", заяви посланик Душан Щраух.

В отговор областният управител на Хасково Станислав Дечев му благодари и посочи, че с дарението, направено от Република Чехия за центъра в Харманли, се подпомага реално българската система за международна закрила и прием.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай