Църквата благодари на Пеевски, той пое голям ангажимент

Грижата ни за БПЦ е грижа за хората, каза председателят на ПГ на ДПС

Църквата благодари на Пеевски, той пое голям ангажимент | StandartNews.com

* Грижата ни за Българската православна църква е грижа за хората, каза председателят на ПГ на ДПС
* Пеевски: Искам да сте осигурени така, че храмовете да са светли и топли, а вие да работите за укрепването на вярата на миряните

Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото за нас най-важна е грижата за хората. Подкрепата от нас я имате за всичко, което ще ви даде възможност да изпълнявате мисията си да укрепвате вярата на православните християни, храмовете да са отворени за хората, а свещениците да имат достойни възнаграждения. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на среща с митрополитите от Св. Синод на БПЦ-БП в Синодната палата. 

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с план за преодоляване на демографската криза (ВИДЕО)

На срещата, която се проведе по молба на Делян Пеевски и Йордан Цонев, участие взеха Високопреосвещените митрополити Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Западно-и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил и Доростолски Яков.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски твърдо подкрепи МВР, поряза мераците на ПП-ДБ

Делян Пеевски декларира пълна подкрепа от страна на държавата и парламента за Църквата. 

Председателят на ПГ на ДПС пое ангажимента да бъде осигурена и обезпечена работата на българската църква чрез закона за държавния бюджет, както и съдействие по всички теми, поставени от Светия синод. 

На срещата се очертаха конкретните възможностите за оказване на подкрепа от страна на държавата, свързана с предстоящото приемане на държавния бюджет за 2024. 

Архиереите благодариха за оказаната подкрепа лично на Делян Пеевски и на държавата по време на пандемията от коронавирус и досега.

Председателят на ПГ Делян Пеевски  и  председателят на бюджетна комисия Йордан Цонев потвърдиха подкрепата си за обезпечаване на църквата, за да може да осъществява своята духовна и просветителска дейност. Както и подкрепа за ремонт на строителни дейности на православни храмове.

Делян Пеевски и Йордан Цонев се ангажираха заедно с други парламентарни групи да работят, за да се осигури за БПЦ-БП, както бюджетна, така и законодателна подкрепа, за да могат духовниците по места да вършат своята духовна дейност в полза на вярващите.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай