Бюрото на БСП хвърли оставка. Нинова – не

Тежка загуба за БСП, каза лидерката

Бюрото на БСП хвърли оставка. Нинова – не | StandartNews.com

Изпълнителното бюро на БСП хвърли оставка заради изборната загуба и сриването на соцпартията до трета сила. Лидерът Корнелия Нинова – не. Страната е в тежка ситуация, може да има предсрочни избори и не може да оставим партията без лидер, мотивира се Нинова. В същото време социалисти масово искат оставката й, дори облепиха „Позитано” 20 с листовки „Оставка”. "Конят стигна у ряката и само тази, дето е на коня, не го разбра", коментира резултатът на левицата още в изборната нощ бившият лидер на партията Михаил Миков

ВИЖ ОЩЕ: БСП завря. Облепиха "Позитано" с надписи "Оставка"

Двама от членовете на бюрото поискали оставката на Нинова, призна тя, но отказа да съобщи имената им.

ВИЖ ОЩЕ: Къде е Корнелия?

Тежка загуба за БСП нарече резултата на социалистите Нинова. Но веднага обърна палачинката: „Апокалиптичните картини, които се чертаят от някои анализатори обаче не са факт.”. Нинова припомни, че БСП си е поставила за чел да бъде първа сила на изборите, но не я е постигнала. Дори отстъпихме второто място, каза тя.

Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ, независимо дали е партийно или експертно, каза Нинова. И обяви, че според резултатите правителство без БСП е невъзможно.

БСП няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, за следващия – на Слави Трифонов, ще решаваме, каза лидерката. И се зарече да не участва в нито едно действие, подкрепено от ГЕРБ.

Нинова благодари на всички хора, които са излезли да гласуват, на цялата изборна администрация.

Основната ни задача бе да се разбие моделът ГЕРБ. След тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов няма да е премиер, каза Нинова. И допълни: Но това е само началото. Томи модел е проникнал дълбоко в управлението и икономиката и премахването му ще е дълъг процес.

Ковид кризата повлия на вота за нас, каза още Нинова и обяви, че Мая Манолова и Слави Трифонов са взели гласове от БСП.

Накрай Нинова нападна вътрешната опозиция, обвинявайки я за загубата на изборите.

В БСП имаше хора, които работеха срещу БСП. Ние се борехме на два фронта, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай