Буруджиева: Жалко е, ако Цветанов внушава да се спрат европарите за България

Буруджиева: Жалко е, ако Цветанов внушава да се спрат европарите за България | StandartNews.com

София. Ако се е стигнало до търсене на възможности да се намалят парите за България, само и само за да се докаже, че щом ГЕРБ не е на власт, нещата стават зле в България - това е изключително безотоговорно.

Това заяви депутатът от ПГКБ Татяна Буруджиева в предаването "Лице в лице" по бТВ. Попитана от водещия дали вярва, че в Брюксел Цветанов е искал съдействие от депутати от ЕНП, за да се ограничат или да се спрат парите от еврофондовете за България, Буруджиева коментира още: "Ако той е забавил даването на имунитета си и е използвал посещението си точно за такива цели, това е повече от жалко. Това излиза извън рамките на политическия морал".

Цветанов дължи ясни отговори и ГЕРБ би следвало да се разграничи, в противен случай би означавало, че те са го изпратили, смята Буруджиева. Според нея прокуратурата и съдебната власт трябва да си свършат работата. "Колкото по- бързо се изчисти името на един политик, толкова по- добре не само за този политик, но и за българските граждани. Защото иначе всичко върви заедно с етикета "българин" и "България", което никак не е добре за всички нас. Българските политици трябва да са еталон поне за законово и прозрачно поведение", подчерта депутатът.

По повод на създадената днес парламентарна комисия за Авиоотряд 28, Буруджиева напомни, че хората така и не получиха достатъчно информация за скандала. Същевременно изтече и информация, че са унищожени документи. Именно по тази причина според депутата от Коалиция за България се е наложило парламентарна комисия да се занимае с въпроса.

За да се върви напред, е важно да се знае какво е реалното състояние във всеки сектор. "Имаме гаранциите на премиера, че няма да се вдигат цените на горивата", отбеляза тя. Според нея, ако се вдигнат цените, това ще повлече след себе си една негативна спирала, която ще се отрази тежко на доходите на хората и на потребителските им възможности. Буруджиева изрази мнение, че е необходима сериозна политика за затягане на контрола над контрабандата и акцизите, което според нея ще бъде полезно за бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай