Булка за Борисов, броеница за Карадайъ

Късметите в коледната баница на "Стандарт"

Булка за Борисов, броеница за Карадайъ | StandartNews.com
  • Късметите в коледната баница на "Стандарт"

По стара българска традиция Коледа и Нова година не минават без баница с късмети. В края на тежката и мрачна 2020 г., белязана от пандемия и разделение, "Стандарт" реши с усмивка да изтегли късметите за онези публични личности, които оставиха следи през годината. Ето какво пише в тях.

1. Бойко Борисов - сгодна женица

Годината бе пълна с изпитания за премиера Бойко Борисов - от мерките, които правителството трябваше да вземе за справяне с коронакризата, през протестите, до скандалите със снимките от спалнята му. Затова "Стандарт" му пожелава да извади от коледната баница късмет "Венчило". Да му се падне сгодна женица, с която да се задоми, за да не му създават повече ядове дами като коварната Мата Хари, която враговете му изпратиха да го шпионира.

2. Румен Радев - билет за Талин

На президента Румен Радев цяла година все нещо не му се получава. Оглави протестите, но с вдигнат юмрук и вместо хората, извани на улицата мутрите. Докато му арестуваха руските агенти на "Дондуков" 2, отиде в Талин, за да направи мили очи на американците, но го издъни коронавирус в делегацията. Затова сега му подаряваме нов билет за Естония, за да довърши провалената си визита. Даже двоен, за да вземе не красивата си съпруга, а натъжения Венелин Петков, който бе изгонен за ЧРД на бТВ и сега може да се радва на задгранични воаяжи само като новия член на Радевия щаб.

3. Цвета Караянчева - нови маратонки

Идеалният дар под елхата за председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е чифт нови маратонки - за да обиколи пеша България. И да докаже, че скандалната й ломска реплика - като не искате магистрали, ходете пеша, не е била само предизборен лозунг.

4. Корнелия Нинова - диплома за медицинска сестра

На шефката на БСП Корнелия Нинова пожелаваме да изкара диплома за медицинска сестра. Така, когато влезе като доброволец в ковид отделение, няма да й се наложи само да търка подовете, а ще има ценз дори да поставя ваксини. Ако пък се случи в отделението да лежи някой от политическите й опоненти, ще може да му отмъсти, както тя обича - с изненадващ удар в гърба.

5. Мустафа Карадайъ - броеница

Подаръкът за лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е броеница. С нея той ще може да отброява всички онези, които 4 години се нареждаха в редицата на анти-ДПС риториката, а сега предизборно се строяват на новата опашка за консултации и съвети при Движението.

6. Красимир Каракачанов - песен от Стево

На вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов желаем по-малко нерви и главоболия с братята македонци. А президентът им Стево Пендаровски, който продължава да атакува страната ни, да му изпее на Нова година песента "Ей ти, земьо, свята българска!"

7. Валери Симеонов - персонален шумомер

След успехите, които през годините постигна в ограничаването на шума по курортите, сега подаряваме на вицепремиера Валери Симеонов нов, персонален шумомер. За да може да проверява с него повишените децибели от крясъците в започналата предизборна кампания.

8. Веселин Марешки - есенна кампания с Apple car

Председателят на партия "Воля" Веселин Марешки винаги е бил иновативен и на крачка пред останалите. След като подкара най-бързия автомобил в света - SSC Ultimate Aero със 1300 коня, двойно повече от ферари и ламборгини, сега му пожелаваме да бъде първи и в новия световен автомобилен ред, където екоколите ще изместят напълно лимузините. И в предизборната си есенна кампания да не обикаля държавата с джипка, а с новата Apple car.

9. Мая Манолова - каравана

За разлика от Марешки, председателят на гражданската платформа "Изправи се, БГ" Мая Манолова има проблеми с превозните средства още като омбудсман, когато финансовият министър Владислав Горанов и прибра ведомствената кора. Затова късметът й за догодина е да се сдобие с каравана, с която да обикаля страната в организиране на протести. Така ще й е и по-удобно, когато се налага да спи на жълтите павета.

10. Христо Иванов - плавници

През 2021 г. на професионалния протестър Христо Иванов повече от всякога ще са му нужни плавници. Не само, за да стига по море до набелязаните за пиар акции зони, но най-вече, за да се оттласне от политическото дъното, когато пропадне на парламентарните избори.

11. Цветан Цветанов - молитвена закуска

Цветан Цветанов леко обърка политическите конци, ставайки лидер на "Републиканци за България" малко преди американските републиканци да загубят изборите. И в Белия дом да влезе демократът Джо Байдън. Затова му пожелаваме в коледната баницата да намери късмет, че пак е поканен на молитвена закуска в САЩ. За да си има и той поне едно събитие за агитация в кампанията.

12. Проф. Костадин Ангелов - курс за полагане на асфалт

Здравният министър проф. Костадин Ангелов напоследък се оказа чест спътник в джипката на премиера Борисов. Затова неговият подарък е съкратен курс по полагане на асфалт. Така ще е в час не само с ваксините, но и с подробните разяснения на Борисов за магистралите и новите обекти по тях.

13. Томислав Дончев - раница

На вицепремиера Томислав Дончев Дядо Коледа със сигурност ще донесе нова раница. Тя ще е по-различна, защото в нея ще е картата, по която да измине и маршрута Ел камино де Сантяго, след като, разбира се, първо е извървял подготвителния път по билото на Стара планина - от Ком до Емине.

14. Иван Гешев - нов каскет

Когато Гешев нахлупи каскета, щракат белезници върху ръцете както на селски апаши, така и на мастити олигарси. Затова "Стандарт" му подарява още един каскет, специално за акция 2021, когато започне ловът на корумпирани политици.

15. Ген. Венцислав Мутафчийски - курс по пиар

Една реплика - "Яко ще се мре", казана пред Миролюба Бенатова, стана причина шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски да престане да се появява всяка сутрин на екран. Днес, когато злокобната прогноза се сбъдна и всички чакат телевизионното завръщане на генерала, му подаряваме курс по пиар в при приятелката на Бенатова - Ани Цолова. Тя направи специална фирма за обучение на публични фигури. И със сигурност ще го подготви как да затапи Бенатова при следващия умишлено провокативен въпрос.

16. Деница Сачева - костюм на Дядо Коледа

За социалния министър Деница Сачева Добрият старец е оставил по елката един от своите костюми. Защото и за напред всички очи ще са вперели в торбата й със социални подаръци - от млади майки до пенсионери.

17. Отровното трио - нов ляв калник

Пътни премеждия белязаха протестния поход на храбреците от Отровното трио. Край Русе кола ги помете на шосето, отнасяйки част от старото им БМВ. Късметът им от баницата е нов ляв калник, за да закърпят трошката и да има с какво Минеков, Хаджигенов и Бабикян да агитират и на 60-тото Велико народно въстание.

18. Братя Бобокови - пощенски гълъб

За бизнесмените братя Бобокови, които са свикнали всяка година да получават лъвския пай от подаръците, Добрият старец е подготвил по-скромен дар. Пощенски гълъб. Така те ще могат да си разменят съобщения с президента Радев без да се притесняват, че телефоните им ще бъдат засечени от прокуратурата и есемесите им с молби за задгранични назначения ще станат повод за нови арести.

19. Васил Божков - пещерата на Аладин

Олигархът Васил Божков, който има предостатъчно свободно време в Дубай, може да се отдаде на любимото си хоби - иманярството. И да пресее пясъка в цялата арабска пустиня, докато открие пещерата на Аладин. Със съкровищата, които намери там, ще може да започне наново да попълва колекцията си от антики.

20. Кобрата - афера с нова Суши

Късметът на Кубрат Пулев е нова афера като тази със Суши. Може направо с Кардашиан. Това му е повече от нужно, хем да закърпи самочувствието си след загубата от Джошуа, хем да привлече световните прожектори върху себе си. И да получи предизвикателство за следващ зрелищен мач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай