БСП-Карлово откри предизборната кампания

БСП-Карлово откри предизборната кампания | StandartNews.com

Калоферски гайдари, местни самодейци и патриотично стихотворение за началото на предизборната кампания на Пламен Славов и екипа му

Пламен Славов и екипът му от кандидатите за общински съветници и кметове на кметства откриха предизборната кампания на БСП в Карлово. Това стана в Дома на културата, каквото всъщност е НЧ „Васил Левски". Залата и балконът се оказаха тесни, за да поберат желаещите да чуят Пламен Славов и хората, на които той залага като специалисти и експерти в отделните направления в местната политика.

Церемонията започна под звуците на Калоферските гайдари. След встъпителното приветствие бяха представени всички кандидати за общински съветници, като от 33-ма, 11 са до 35 години, което е повече от една –трета. Това са млади хора, с модерно социално виждане за развитие на Карлово и селищата в региона. Такива са и повечето кандидати, излъчени от БСП за кметове на кметства в общината, така ги представи лидерът на социалистите Манол Манолов. В 6 населени места най-голямата опозиционна партия подкрепя независими кандидати, като най-знаковото лице е това на кмета на Калофер Румен Стоянов, който определено възкреси родния град на Ботев, а през следващия мандат това трябва да направи и Пламен Славов с града на Левски. В това е убеден Стоянов, който в тандем с другите си колеги независими кандидат-кметове ще работят за ново и справедливо управление на цялата община Карлово.

В приветствието си към множеството Пламен Славов категорично заяви, че той и екипът му са готови да работят за повече сигурност, за по-добър живот за жителите на карловската община. По думите на кандидата за кмет, който има най-големи и реални шансове да свали Кабаиванов, е нужно справедливо разпределение на общинските средствата между населените места в цялата община. Само така хората ще живеят на добре уредени улици, чисти градинки и т.н.

„Ние заявяваме, че ще търсим заедно решения на хорските проблеми, особени онези, които засягат ежедневието на млади и стари. Няма как да пропуснем да работим и за икономическото развитие, нови работни места и високи доходи. Основен наш приоритет е привличането на местни и външни инвеститори, средства от европейските програми, инфраструктури, чистотата, в образователните, културните и спортните съоръжение, във всяко населено място по една детска и спортна площадка", заяви Пламен Славов. Той продължи, че социалистите са в състояние да подкрепят усилията на читалищата, на художествената самодейност и духовното развитие. „Нашият потенциал е историческото наследство, което неминуемо ще съживи туризма за икономически просперитет на нашия район", заяви Пламен Славов. Той е категоричен, че ВМЗ, „Итендантско обслужване" и другите предприятия, които са държавни, трябва да работят много силно, за да имат хората работа.

Гост на празника, в какъвто се превърна стартът на предизборната кампания, бе и областният лидер на БСП Георги Гергов. По думите му бизнесът го няма тук, в Карловската община, заради лошото управление на Кабаиванов, в коалиция с ГЕРБ, които сега привидно преди изборите са скарани, а след това отново ще седнат на трапезата обща за лични облаги. Според него фирмите, които не са приближени на властта, изнемогват, а от това страдат и самите работници. „Това искаме да го спрем. Искаме справедливост и просперитет за всички карловци и хората от другите селища в Подбалкана", категоричен е Гергов.

След официалната част отново имаше културна програма и то само и изцяло с таланти от карловската община-самодейците от читалищата в селата Дъбене, Васил Левски, Климент и индивидуалното изпълнение на проспериращата млада певица Велислава Делова. Препълнената зала обаче бе вдигната на крака от рецитала на 10-годишната ученичка от село Климент Николина Арабаджиева, която зашеметяващо изрецитира патриотичното стихотворение „Моята родина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай