БСП-депутат: Платени агитки пият „сутрешно кафе"

БСП-депутат: Платени агитки пият „сутрешно кафе" | StandartNews.com

Стара Загора. "Протестите на хората са справедливи, но особено сред тези, които се събират на „сутрешно кафе" пред парламента, има платени хора. Начело на колоните от протестиращи вечер пък са бивши управници от доскорошната власт на ГЕРБ." Това заяви старозагорският депутат от БСП Георги Гьоков на брифинг с местните медии в понеделник.

На няколко пъти той се опитал да влезе в диалог с протестиращите пред парламента, но бил посрещнат с викове „оставка" и „имате ли морал". Според социалиста, който е дългогодишен шеф на регионалното бюро по труда в Стара Загора, въпросът за морала не бил резонен, защото те били избрани съвсем законно като народни представители.

Въпреки че някои упрекнали Гьоков, че депутатстването му е като да си купиш фабрика на 8 септември 1944 г., той смята, че този парламент и това правителство имат право на шанс.

„Ако ме питате дали ще има кворум за заседание на Народното събрание тази седмица, не мога да кажа", добави Гьоков. Той не скри, че поведението на лидера на „Атака" Волен Сидеров, чиято партия осигурява кворума, "е меко казано неуместно и недопустимо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай