БСП трети път гони Добрев от парламента, Кирилов и Караянчева го бранят

БСП трети път гони Добрев от парламента, Кирилов и Караянчева го бранят | StandartNews.com

За трети път БСП поиска отстраняването от пленарна зала на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Тон даде депутатът Иван Ченчев.

"Във връзка с решение №2 от 30 януари 2017 година по конституционно дело №8 от 2017 г. и без да упражнявам фиксация в никого, а с вяра в правотата на Конституционния съд ви призовавам, г-жо председател, да отстраните от зала гражданина, вече в това му качество, Делян Александров Добрев", заяви депутатът Иван Ченчев.

В отговор на това думата взе Данаил Кирилов, който разкри, че в ПГ на ГЕРБ са разработили специална бланка за нарушение на правилника на Народното събрание.

"За пореден път грубо се нарушава правилника на НС. Ние сме разработили бланка, в която ще вписваме името на всеки, който е нарушил правилника. С тази бланка ще сезираме парламентарната Комисия за конфликт на интереси и тя ще трябва да наказва нарушителите. Моля, това мое изказване също да се счита за сезиране на комисията", заяви Кирилов.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че решението на КС не засяга статута на Делян Добрев като народен представител и на практика потвърждава, че такъв правен казус понастоящем не съществува.

"Към момента в НС няма валидна оставка на народния представител, по която парламентът да се произнесе. Нямам основание да отстраня г-н Добрев, той е пълноправен народен представител", каза още Цвета Караянчева.

"Колегите от БСП са недоволни от постигнатото вчера споразумение от кабинета на премиера Бойко Борисов за допълнителни реформи в енергетиката", защити се Делян Добрев.

"Може би се чувстват уязвени и за да не се случат тези реформи искат по някакъв начин да успеят да ме отстранят от зала", каза той.

"Моят експеримент с червените вратовръзки, днес е още по-червена, се оказа успешен. Крайният резултат е, че колегите от ляво като видят червено, ако не се носи от техен колега, реагират като бик на червено", коментира още Делян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай