БСП събира остриета за вота с 3 семинара

БСП събира остриета за вота с 3 семинара  | StandartNews.com

Червените с анализ има ли БГ СИРИЗА
Миков тръгва на избори от Видин след седмица

Председателят на БСП Михаил Миков ще даде своеобразен старт на подготовката на червените за местните избори от Видин. Това ще се случи следващия уикенд на мащабен семинар, който левите у нас организират съвместно с делегацията на европейските депутати-социалисти. Форумът във Видин е първият от поредицата срещи с младите лидери и активисти от БСП, уточни пред Стандарт евродепутатът Илияна Йотова. Тя е сред основните организатори на мероприятието във Видин, което събира младежи от цяла Северна България.

Предвидени са още два такива форума на БСП, но след конгреса на партията на 4 април. Следващият семинар ще се състои в Южна България, а накрая спецобучение ще получат и социалистите край морето.

Форумът във Видин е разделен на 2 части. В първия ден младежите ще коментират отношенията на ЕС с Украйна, САЩ и тн., а лектори ще са журналистът Тома Томов, идеологът на Модерна България Борислав Цеков и др. Специално внимание ще бъде отделено на ситуацията в Гърция след победата на лявата "Сириза" и има ли почва у нас за създаване на аналогичен политически проект по примера на партията на гръцкия премиер Алексис Ципрас. Както вече Стандарт съобщи, председателят на Градската организация на БСП - София Калоян Паргов бе на посещение в южната ни съседка и направи първия политически контакт между БСП и "Сириза".

Вторият панел на семинара във Видин ще бъде посветен на местните избори и в него основен модератор ще е най-успешната кметица на БСП Дора Янкова. Седмица по-късно тренинг обучение за изборите ще получат и областни и общински председатели на БСП. Събитието е под патронажа на президента на ПЕС Сергей Станишев и ще се състои край Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай