БСП с усилени действия за защита на работещите българи

БСП с усилени действия за защита на работещите българи | StandartNews.com

БСП започва усилени действия за защита на работещите българи. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след среща с ръководството на КНСБ в централата на левицата, съобщава пресцентърът на партията. Лидерът на БСП обясни, че в разговора със синдикатите са споделили еднакви позиции по отношение защитата на правата на трудещите се. Корнелия Нинова каза също, че към момента има 12 000 работещи, които не са получили заплатите си.

Според нея проблемът е, че във Фонда за гарантиране на вземанията има натрупани средства, но механизмът за изплащане на практика не работи и така парите не стигат до хората. „Затова в парламента ще предоставим информация колко хора са засегнати от това и ще предложим законодателни промени, които да доведат до изплащане на сумите от фонда", обяви Нинова.
Лидерът на БСП подчерта, че друга тема на разговора е била връщането на държавата в икономиката. „Внесохме законопроект за държавната собственост, който получи пълна подкрепа от синдиката", припомни тя. Нинова обяви още, че със специалисти и експерти извън БСП социалистите подготвят и национален план за развитие на България. Въпросният план ще търси друг път за развитие на страната ни. „Няма да бъде популистки, нама да предлага временни решения", категорична бе тя и обясни, че е потърсила експертната помощ и на синдиката.

По повод сигурността на държавата Корнелия Нинова обяви, че България има нужда от национално обединение около тази тема. Тя посочи, че именно заради ситуацията в Турция от ляво са свалили темата за вота на недоверие в сферата на сигурността, за който са имали пълна готовност. „Сега моментът за това не е подходящ и всички трябва да сме единни, от гледна точка на националната ни сигурност", обясни лидерът на социалистите.

За профила на кандидата за президент председателят на БСП заяви, че той трябва да е обединител на нацията, но това не изключва да бъде и социален президент.
По повод случващото се в Европа и БРЕКЗИТ, председателят на БСП обясни, че Европа трябва да пренареди дневния си ред. Според нея евролидерите трябва да разберат, че е нужна промяна в няколко посоки. „Да започне да се прави политика не за големите, картелите, монополите, а за обикновените европейски граждани. Да се ограничи бюрокрацията и да се отчетат националните интереси на държавите членки. В тази връзка позицията ми е, че не подкрепяме всички действия, които вървят към подписване на СЕТА и споразумението със САЩ", категорична бе тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай