БСП с ултиматум към кабинета

БСП с ултиматум към кабинета  | StandartNews.com

Лидерът на БСП Михаил Миков постави ултиматум към правителството. От парламентарната трибуна той настоя до сряда Министерски съвет да внесе законопроект за отлагането на влизането в сила на Закона за училищното и предучилищното образование.

Ако те не го направят, ние ще го направим, заплаши Миков. Според него чрез закона в учебния процес се внася политизация, създават се множество допълнителни проблеми, а единствената реформата е премахване на автори, произведения и цели периоди от историята, които под натиска на обществото се връщат незнайно къде.

Лидерът на БСП бе категоричен, че законът превръща образованието в бизнес, създателите му се отказват от обществения характер на образованието, като финансират частните училища.

"Спрете лабораторните бизнес упражнения с българското образование", каза той. Според Миков е крайно време да започнат да излизат имената на онези чиновници, които местят Паисий и Вазов и разкостват системата. Ако не знаем имената на тези експерти, усвоили милиони за да забъркат кашата в образованието, то знаем имената на 39-те, внесли този опасен закон.

От ГЕРБ скочиха в защита на закона. "Няма как да се обезкости гръбнак, не виждам как един закон може да бъде вреден. Той премахва тоталитарния похват на размахване на палки и изпада в интровертност на духа", обърна се Ирена Соколова към Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай