БСП и ДПС обсъдиха вот на недоверие към кабинета

БСП и ДПС обсъдиха вот на недоверие към кабинета | StandartNews.com

БСП и ДПС рповедоха среща, на която обсъдиха идеята на левицата да се внесе вот на недоверие към кабинета за външната ни политика. "Стандарт" припомня, че преди дни лидерът на социалистите Конрелия Нинова обясни, че ще обсъжда с други партии тази идея заради решението на правителството кандидатът ни за ООН да бъде сменен. 

Обсъдихме с ДПС нашето предложение за вот на недоверие на тема „външна политика". Представихме мотивите си, обсъдихме ги с колегите си. Те имаха и аргументи и по други теми, т.е. обсъдихме няколко теми за вот на недоверие", обясни Нинова след срещата днес.  Тя поясни, че предстои консултациите между двете политически сили да продължат, след като двете ръководства се съберат и обсъдят насрещните предложения.

„Предстоят втори разговори", подчерта Нинова. Тя поясни, че заседанието на Изпълнителното бюро на партията ще се проведе на 11 октомври 2016г. (вторник). „Там ще обсъдим предложенията на ДПС", уточни партийният лидер на червените, цитирана от Фокус. Тя поясни, че диалогът с АБВ по темата също ще продължи, но са поканени и други политически партии, както и независими народни представители.

Нашето предложение беше евентуално да обсъдим вот на недоверие за цялостна политика на кабинета. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС и лидер на партията Мустафа Карадайъ.

„Нашата оценка към сегашното правителство и към основата на това правителство – мнозинството в Народното събрание, не веднъж сме я изразявали. Основата на това правителство – мнозинството и начинът, по който се конструира, е погрешна и по този начин погрешно е съставен този кабинет, включително и политиките, които ги виждаме във всички сектори. Няма секторна политика, за която да няма вот на недоверие", посочи Карадайъ.

Той потвърди казаното от лидера на БСП Корнелия Нинова, че след заседания на ръководствата на двете партии предстои да бъде инициирана следваща среща между тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай