Неделя,

БСП и АБВ на прага да се договорят за ген. Радев

От: Администратор -
A
A
A

След обсъждането днес на имената двете партии се доближаваме до една възможна обща кандидатура – тази на ген. Румен Радев. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след втория кръг от разговори с АБВ за обща президентска кандидатура.

"Разбира се, това не приключва въпроса", подчерта Нинова и обясни, че от БСП ще проведат свой Национален съвет, на който ще бъдат подложени на обсъждане и гласуване всички посочени до момента имена. „Окончателното решение при нас в БСП е на Националния съвет на БСП", увери Нинова.

Тя бе категорична, че там ще бъде направено гласуването и ще има решение. „Днес разговаряхме и имаме общи позиции по формулата на участие, която преговорният екип също да предложи на Националния съвет. Тя е коалиция от партии и имаме общо мнение, че фигурата на вицепрезидента трябва да обсъждаме, след като бъде избран от нашите партийни органи кандидатът ни за президент", посочи Нинова, цитирана от Фокус. 

Водени от доброто желание да имаме силна и убедителна кандидатура от АБВ снехме от обсъждане нашите две кандидатури - моята и на г-н Ивайло Калфин. Това сподели пред медиите пък лидерът на АБВ Георги Първанов след края на срещата.

„С днешната среща контактните групи на АБВ и БСП изпълниха задачата, която бяха поставили от своите ръководни органи. Както и друг път и сега искам да кажа, че ние подхождаме с респект към всички номинации на нашите партньори и не вземаме страна във вътрешнопартийните спорове за това коя кандидатура е по-подходяща, по –перспективна и т.н", посочи Първанов.

По думите му, те са били максимално конструктивни в своите разговори. Според Първанов кандидатурата на ген. Румен Радев е "не просто равно отдалечена или равно приближена, а е една силна, убедетилна кандидатура,която има всички шансове да спечели предстоящите президентски избори". И допълни: „Ген. Радев е непартийна кандидатура".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички