БСП върна мандата. Радев с ключов ход преди разпускането на парламента

Една среща решава датата на вота

БСП върна мандата. Радев с ключов ход преди разпускането на парламента | StandartNews.com

БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Политическа бомба! Лъжа в основата на разлома Радев - Нинова

"Направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат, изведохме четири важни задачи за редовно правителство", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, връщайки празната папка с третия мандат на президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Първа сериозна дата за изборите. Може ли да се бавят?

До тук се стигна след като левицата не получи подкрепа от политическите сили в Народното събрание за сформиране на правителство. Партията така и не излъчи и свой кандидат за министър-председател, а мандата получи самата Нинова.

Поздравявам ви за усилията да направите редовно правителство, каза Румен Радев. Той съобщи, че в 14.00 часа ще има среща с представители на ръководството на Централната избирателна комисия. Темата ще бъде готовността за предсрочни парламентарни избори. След тази среща Радев ще вземе окончателното решение за разпускане на НС и насрочване на предсрочните избори за парламент. Очаква се те да бъдат на 2 април.

Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание. Избори за нов парламент се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай