Политическа бомба! Лъжа в основата на разлома Радев - Нинова

Проф. Александър Маринов коментира отношенията им

Политическа бомба! Лъжа в основата на разлома Радев - Нинова | StandartNews.com

Политическа бомба хвърли в ефира на бТВ председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов, който е съветник на служебния премиер Гълъб Донев. Проф. Маринов разкри откъде тръгва конфликтът между Румен Радев и Корнелия Нинова. В дъното му се оказа една лъжа.

“Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите със своето състояние и неспособност да изпълняват функциите си”, каза в предаването “Тази сутрин” проф. Александър Маринов.

Той бе категоричен, че президентът Румен Радев няма проблем с българските социалисти, а има влошени отношения с една част от ръководството на БСП и с нейния председател.

“Интерпретациите на Корнелия Нинова са опит да избегне от отговорност, защото за пет години под нейно ръководство БСП загуби ⅘  от избирателите си. Това са 720 000 души, никой не е загубвал толкова. Това е катастрофална загуба”, коментира Маринов само два часа преди Нинова да отиде на „Дондуков” 2, за да върне на Радев неизпълнения трети мандат за редовно правителство.

“Нинова пусна една опашата лъжа, че била виждала проект за конституция, правена в президентството, който включвал смяна на формата на управление. Самият президент никога не е повдигал този въпрос, нито пък е предприемал подобни стъпки”, уточни Маринов.

По думите му управлението със служебни правителства е много трудно. “В това отношение работата, която свърши служебният кабинет за последните шест месеца заслужава подобаваща оценка”, каза той.

"Партиите се боят да управляват", категоричен бе Александър Маринов.

“Радев назначава служебните кабинети не по свое желание. Партиите се боят да управляват и да влязат в различни комбинации, които наистина са токсични”, смята Маринов.

Според него няма съвременна демокрация без партии.

Той подчерта, че Гълъб Донев е много уравновесен и компетентен човек.

“Той успя да превърне правителството в един сплотен екип. Това липсваше през последните години”, каза Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай