Понеделник,

БСП ври и кипи! Костадин Паскалев защити Добрев, скочи на Нинова

От: СТАНДАРТ -
БСП ври и кипи! Костадин Паскалев защити Добрев, скочи на Нинова
A
A
A

И Костадин Паскалев скочи на соцлидера Корнелия Нинова заради акцията й Кирил Добрев да бъде изключен от БСП на подпис от Националния свет утре. Предложението е единствена точка в неприсъственото заседание на пленума.

ВИЖ ОЩЕ: Скандарът расте! БСП-Перник: Изключване на Нинова

Проекторешението, разпратено до членовете на НС на БСП, взриви партията и предизвика лавина от гневни реакции. БСП-Перник поиска изключване на Корнелия Нинова и призова социалистите да не се съобразят с предложението й. Против изключването на Кирил Добрев обяви, че гласува и Крум Зарков, който ще се кандидатира срещу Нинова за лидерския пост в БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Добрев отвърна на удара: Никой не може да изключи БСП от сърцето ми

Методичното разчистване на партията от хора с различно мислене от това на Председателя няма да ни доведе до нищо добро, написа емблематичният социалист Костадин Паскалев в специална позиция по случая. И заяви: "Призовавам членовете на НС на БСП, да не подкрепят решение №74 за "мярката за партийно въздействие" на Кирил Добрев и категорично гласувам против!"

ВИЖ ОЩЕ: БСП завря. И Крум Зарков скочи на Нинова

Ето цялата позиция на Костадин Паскалев:

ОТНОСНО: Налага на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и прекратява членството му в БСП, на основание чл. 13, ал.3 и чл. 33, т.23 във връзка с чл. 5, ал.3, чл. 6, ал.3 и ал.4, чл. 11 т.1, 2 и 4, чл.12, ал.4, т.5 и чл.13, ал.1, т.4 и ал.2, т.3 от Устава на БСП

Уважаеми другарки и другари,

Призвани сме да изразим свободната си воля, че се присъединяваме към подписката за приемане на решение от неприсъствено заседание на Националния съвет на Българската социалистическа партия /НС на БСП/, свикано с Протоколно решение от 21.12.2021  г.на ИБ на НС на БСП при условията на чл.29 във връзка с чл.2, ал.2, т.2 и ал.3, т.2 от Правилника за организацията и дейността на НС на БСП, за следното РЕШЕНИЕ №74: Налагане на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и прекратява членството му в БСП, на основание чл. 12, ал. 1 от Устава на БСП.

Искрено се надявах, че на 22 декември 2021 г. ще проведем присъствено заседание на НС на БСП, на което да обсъдим и приемем документите за предстоящото на 22 януари 2022г. конгресно заседание на което да приемем позиции за:•  Обновяване Програмата на БСП;•  Усъвършенстване на Устава на партията, с оглед настъпилите дисбаланси в тежестта на отделните партийни структури;•  Обсъждане на очакваните от обществото политики в социалната и икономически сфери, с оглед и на конкретните ни отговорности в държавното управление;•  Конкретни теми вълнуващи обществото свързани с:-  Битката срещу корупцията овладяла обществото при управлението на ГЕРБ и предложени от нас мерки за системното и преодоляване;-  Социалните мерки за компенсиране на гражданите и търговските субекти свързани с цените на енергоносителите и засилващите се инфлационни процеси;-  Необходимите мерки за гарантиране живота и здравето на българските граждани в условията на пандемия;-  Европейското бъдеще на РМС и защитата на националните ни ценности и интереси;-  Преодоляването на напрежението НАТО -  Русия и неразполагане на нови военни контингенти в България;

Вместо това получихме проект на решение №74 за мярката за партийно въздействие.

Очевидно Председателя на БСП и Изпълнителното бюро на БСП са забравили извода от предишни заседания, че откриването на вътрешнопартийни фронтове, което в редица случаи не беше продиктувано от принципни съображения, а от стремежа структурите да работят в услуга на едни хора за сметка на други и факта, че се допусна овладяване на партийни организации не от истински социалисти, а от кариеристи, нанесе сериозни щети на авторитета на Партията и изборните й резултати.

Абсурдни са и времето (между Коледа и Нова година) и начина (неприсъствено)  на вземане на решение.

Методичното разчистване на партията от хора с различно мислене от това на Председателя няма да ни доведе до нищо добро.

Призовавам членовете на НС на БСП, да не подкрепят решение №74 и категорично гласувам против!

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички