Понеделник,

БСП свали картите. Президентът да не се бърка, каза Румен Гечев

От: Стандарт -
2597
БСП свали картите. Президентът да не се бърка, каза Румен Гечев
A
A
A

Не сме изтеглили Черния Петър с президента Румен Радев. Видя се и се знае, че без БСП не може да се състави нова коалиция. У нас текат процеси, които са свързани с геополитическите размествания в света. Конфликтите не са между личности.

Това каза проф. Румен Гечев от "БСП за България" в ефира на Нова телевизия.  Той призова президентската институция да не се бърка във вътрешните  работи на БСП, както те не се бъркат в техните. Попитан ще поставят ли като условие да се подпише договор с "Газпром", за да подкпреят правителство, Гечев каза, че това няма как да стане. "Това не може да бъде условие, тъй като БСП не е търговски представител на никоя фирма от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим преговори с всички доставчици, които могат да бъдат от полза на българския бизнес”, заяви Генчев.

"Ние имаме решение на Националния съвет и аз казах, че настояваме да се водят преговори, тъй като е в интерес на бизнеса и българите", поясни той. Той беше категоричен, че на този етап няма как да поставят предварителни условия на мандатоносителя. "Ние работим доста добре в икономическата сфера с колегите от ПП. Но имаме външнополитически различия. Някои от тях имат силно икономическо въздействие. Ние бихме настоявали при преговорите да сме внимателни с външнополитическите оценки, особено тези, които имат икономически последици. Приветстваме диверсификацията. Не два, нека да дойдат 20 кораба от САЩ. Това би било чудесно. Нека се конкурират, за да може бизнесът да получи най-достъпни цени”, каза още Гечев.

„От БСП смятаме, че трябва да се постигне правителство, но не на всяка цена", заяви депутатът от БСП.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички