БСП свали картите. Президентът да не се бърка, каза Румен Гечев

На този етап няма как да поставят предварителни условия на мандатоносителя, каза Румен Гечев

БСП свали картите. Президентът да не се бърка, каза Румен Гечев | StandartNews.com

Не сме изтеглили Черния Петър с президента Румен Радев. Видя се и се знае, че без БСП не може да се състави нова коалиция. У нас текат процеси, които са свързани с геополитическите размествания в света. Конфликтите не са между личности.

Това каза проф. Румен Гечев от "БСП за България" в ефира на Нова телевизия.  Той призова президентската институция да не се бърка във вътрешните  работи на БСП, както те не се бъркат в техните. Попитан ще поставят ли като условие да се подпише договор с "Газпром", за да подкпреят правителство, Гечев каза, че това няма как да стане. "Това не може да бъде условие, тъй като БСП не е търговски представител на никоя фирма от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим преговори с всички доставчици, които могат да бъдат от полза на българския бизнес”, заяви Генчев.

"Ние имаме решение на Националния съвет и аз казах, че настояваме да се водят преговори, тъй като е в интерес на бизнеса и българите", поясни той. Той беше категоричен, че на този етап няма как да поставят предварителни условия на мандатоносителя. "Ние работим доста добре в икономическата сфера с колегите от ПП. Но имаме външнополитически различия. Някои от тях имат силно икономическо въздействие. Ние бихме настоявали при преговорите да сме внимателни с външнополитическите оценки, особено тези, които имат икономически последици. Приветстваме диверсификацията. Не два, нека да дойдат 20 кораба от САЩ. Това би било чудесно. Нека се конкурират, за да може бизнесът да получи най-достъпни цени”, каза още Гечев.

„От БСП смятаме, че трябва да се постигне правителство, но не на всяка цена", заяви депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай