БСП със съдбовно решение за Ваня Григорова

Местните избори ще се проведат на 29 октомври

БСП със съдбовно решение за Ваня Григорова | StandartNews.com

Районните конференции на БСП в София дадоха пълна подкрепа за явяване на местните избори в столицата с широка местна коалиция и за издигане на Ваня Григорова за кандидат за кмет. Това съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София.

Това е резултатът от проведените конференции на всички 24 районни организации на социалистите в София. Този процес по издигане на кандидати за кметове от районите и обсъждане и избиране на начина на явяване на партията на местните избори на 29 октомври продължи малко повече от два месеца.

Той ще завърши на 2 септември, когато ще се състои Градската конференция, посочват от местната организация.

Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем "Сглобката" в София, коментира председателят на БСП-София Иван Таков.

"Повече от два месеца водя преговори с наши потенциални партньори за явяване на местните избори. Вече с почти всички имаме принципни договорки и съвсем скоро ще можем официално да обявим сформирането на местната коалиция", заявява Таков.

В края на юни от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и гражданската организация "Екипът на София" издигнаха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София.

По-късно от "Възраждане" номинираха за поста депутата Деян Николов.

В надпреварата за нов градоначалник на София влезе и Вили Лилков, зад чиято кандидатура до момента застават БЗНС-София, КОД, "Движение за демократично действие".

От партия "Изправи се, България" предлагат за кмет на София Никола Вапцаров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай