Сряда,

БСП София за Добрев - търси се враг с партиен билет!

От: Редактор -
БСП София за Добрев - търси се враг с партиен билет!
A
A
A

Предложението за изключването на Кирил Добрев от БСП, така както е представено от ИБ на НС на БСП, е повод за сериозно безпокойство за вътрешните процеси в БСП, за другарството и взаимопомощта. Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на Софийската организация на партията.

В документа се изтъква, че представените мотиви са част от задълбочаващата негативна тенденция за вътрешна саморазправа с другомислещия, за изграждане на образа на врага с партиен билет.

„Ще напомним, че това е мрачна практика от миналото, която БСП отдавна е отрекла, давайки своята отрицателна историческа оценка“, отбелязва ръководството на Градския съвет на столичните социалисти.

Според членовете на ИБ на ГС на БСП – София е необмислено и безотговорно, в настоящия политически момент на смяна на модела на управление на България, БСП да бъде хвърляна във вътрешни конфликти и противоборства. Да се отстраняват социалисти заради тяхното мнение, да се възраждат отречени от историята практики на унищожаване на „врага с партиен билет“.

„Призоваваме до заседанието на Конгреса на 22 януари ИБ на НС на БСП да се въздържа от политически действия, които ще провокират допълнително партийни разединения. Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог“, се посочва в позицията на ИБ на БСП – София.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички