БСП-София реди листите. Иван Таков постави голяма цел

Да работим със и сред хората с разум, призова столичният лидер

БСП-София реди листите. Иван Таков постави голяма цел | StandartNews.com

БСП - София има цел - работим за изборите на 2-ри април. Това беше основното послание в изказването на председателя на БСП - София Иван Таков по време на седмото заседание на Градската конференция.

На нея по-късно тази вечер ще бъдат подредени и листите с кандидати за Народни представители от БСП в трите софийски МИР-а - 23-ти, 24-ти и 25-ти. Иван Таков призова всеки един от делегатите на конференцията да работи активно, за да може Градската организация да проведе предстоящата предизборна кампания като истинска партия, а не разделена, каквато излезе след решенията на Конгреса на 11-ти февруари.

"Да работим със и сред хората с разум, със сърце, сплотени зад социалистическата идея, да съхраним Градската организация, да покажем на всички, че партията е наша, призова още Иван Таков. - А след 2-ри април ще удвоим нашите усилия, за да върнем БСП на мястото, което заслужава - с всички уставни, юридически и морални средства срещу опитите на някои да я превърнат в дребен инструмент за брокерски цели. БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове". В доклада си пред делегатите на Градската конференция председателят на БСП - София отбеляза, че партията се намира на съдбовен кръстопът в ценностно, организационно и в политическо отношение."Справедливост, равенство и солидарност са основата на ценностната система на БСП, заяви Иван Таков. - Днес основата изглежда чужда и неразбираема за много голяма част от партийците. Ценностните стълбове все още стоят в програмните документи на БСП, но връзката между политическата програма и действията отдавна е скъсана. А организационният разпад е видим".

Иван Таков призова социалистите да черпят мотивация и желание за работа от идеята, която носят в сърцето си. "Нека да си свършим работата в кампанията. Ние сме готови, заяви лидерът на столичните социалисти. - Битката за връщане на БСП вече е открита!".  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай