БСП съгласни: Никола Минчев е добрият кандидат за премиер

Постижимо е да се направи нов кабинет, който да работи в същата реформаторска посока

БСП съгласни: Никола Минчев е добрият кандидат за премиер | StandartNews.com

Едно правителство на Никола Минчев има шанс за подкрепа от доста повече от 121 депутати, заяви пред НоваНюз министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

По думите му е постижимо да се направи ново правителство, което да работи в същата реформаторска посока. "БСП и ДБ имат шанс да направят правителство чрез разговори, тези на ИТН са много по-малки. След разговори ще бъде излъчен премиер. Ние бихме  предложили Нинова", подчерта той.

Проданов уточни, че България търгува с оръжие с 65 държави, но сред тях не са Украйна и Русия.

"Трябва да възобновим разговорите с "Газпром" заради националния интерес и по-добрите цени за гражданите", смята Проданов.

Според него не е много почтено Радев да обвинява лидера, който го е създал. "Неговият тип изказвания отвращават хората от политиката и не ходят да гласуват", каза Христо Проданов.

"Социалистът се оплака, че може да попаднем в спирала от избори и при по-ниска избирателна активност да върнем ГЕРБ на власт. Заедно с ДПС и "Възраждане". Би следвало още от понеделник да започнат нови разговори за сформиране на правителство", каза министърът в оставка.

Относно постигнатото в повереното му министерство той спомена това ваучерите за храна да важат и за туризъм. "Ще бъда щастлив чрез тази мярка 300-400 милиона лева да останат в туризма", отбеляза Проданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай