БСП с подписка за махане на Пл. Георгиев

Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша новина, заяви Крум Зарков

БСП с подписка за махане на Пл. Георгиев | StandartNews.com
  • Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша новина, заяви Крум Зарков

БСП поиска смята на шефа на Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобито (КПКОНПИ) Пламен Георгиев и на заместника му. Подписка с искане за отстраняване на двамата внасят социалистите в парламента, съобщи лидерът им Корнелия Нинова на брифинг на "Позитано" 20. Най-вероято подписката ще бъде внесена утре в деловодството на Народното събрание. Решението за това е взето тази сутрин от ръководството на червената парламентарна група.

Нинова бе категорична, че социалистите няма да се върнат в пленарната зала, повтори тезата на БСП, че този парламент е изчерпан и отново поиска предсрочни избори.

"Днес премиерът Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, председателя на КПКОНПИ, като му остави вратичка за измъкване, казвайки или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев веднага се възползва от тази вратичка и излезе в отпуск до приключване на проверката", заяви в началото на изявлението си пред медиите Нинова. И подчерта - "от опит знаем, че тези проверки продължават месеци и години, това е начинът да се замете случаят, да се забрави от обществото и Пламен Георгиев да се върне на бял кон някой ден."

Ние категорично не приемаме това решение, заяви лидерът на БСП. И припомни, че преди дни от БСП са поискали оставката на Пламен Георгиев. Затова са стигнали до идеята за подписката.

„На Консултативния съвет по национална сигурност при президента ще предложа три-четири конкретни и различни мерки за истинска борба с корупцията по високите етажи на властта. Там ще разберем според реакцията на другите лидери на партии имат ли воля да се справим с този проблем или ще продължат да имитират такава борба с корупцията“, заяви  Нинова.

Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша новина, заяви Крум Зарков.

„Това е ясен знак, че правителството няма нито идея, нито желание да преодолее проблемите пред българската съдебна система и да гарантира пред гражданите елементарна справедливост. Данаил Кирилов не може да бъде гарант за качествена съдебна реформа“, каза Зарков. И изтъкна: "Не мога да се сетя за законодателен скандал, в които Данаил Кирилов да не е замесен!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай