БСП прави правителство в сянка

Съветите към Националния съвет на БСП преповтарят министерствата в България

БСП прави правителство в сянка | StandartNews.com

Новоизбраният Национален съвет на БСП на своето първо заседание по предложение на Корнелия Нинова прие да има 17 съвета за подпомагане работата на партията през следващите четири години.

И тук Нинова предложи нов подход при сформирането на Съветите, както в наименованията им, така и в сферите, в които те ще подготвят становища и предложения. Съветите към НС на БСП ще бъдат 17, точно колкото и каквито са и министерствата в МС на България в момента.

По подобен начин в други държави опозицията съставя т.нар. "правителство в сянка", което излиза с идеи, насочени срещу позициите на управляващите.

Съвети са по: вътрешните работи; външните работи; енергетика; здравеопазване; земеделие, храни и гори; икономика; култура; младежта и спорта; образованието и науката; околната среда и водите; отбраната; правосъдието; регионалното развитие и благоустройството; транспорта, информационните технологии и съобщенията; труда и социалната политика; туризма и финансите.

Всеки Съвет ще следи, анализира и оценява работата на съответното министерство и ще изготвя алтернативни политики.

Председателите на съветите ще бъдат избрани на следващото заседание на Националния съвет, когато ще бъде гласуван и целият им състав, съобщават от централата на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай