БСП потрива ръце. Разкрития за изгонения Божанков

Христо Проданов съобщи, че подкрепи ли БСП кабинета "Габровски"

БСП потрива ръце. Разкрития за изгонения Божанков | StandartNews.com

„В политиката трябва да следваш някакви принципи”, категоричен е той

БСП потрива ръце заради раздялата си с Явор Божанков. Той бе изключен от групата, защото подкрепи изпращането на оръжие за Украйна.

На изборите и преди влизането в парламента БСП винаги е следвала и заявявала позицията, че ние сме против даването на оръжия за Украйна и за мирни преговори. Трябва да бъдем коректни към хората, коментира за Нова тв депутатът от левицата Христо Проданов.

Той разкри какво е станало преди гласуването в пленарна зала. „Преди това имахме заседание на парламентарната група. Той имаше избор да не гласува, но той сам реши да направи обратното и това изказване, което беше агресивно и нападателно, спрямо хората, които са работили и дълги години са го учили и защитавали“, каза Проданов.

„Явор Божанков е влязъл в парламента с листата на БСП. Изключването му е наша принципна позиция. Не съжаляваме, че го изключихме. Каза, че разбира нашата позиция. Божанков си има аргументи, но в политиката трябва да следваш някакви принципи”, добави Проданов.

От партията обяснили на Божанков, че изключването му не било другарски съд. „Не може да упрекнете БСП, че някой не може да изказва собствено мнение. В една организация, когато се окаже, че с позицията си в малцинство, трябва да се съобразиш с мнозинството”, смята той.

Проданов обясни, че групата на БСП е единна. Като изключително важно за България депутатът определи това да има редовен кабинет. Това обаче трябвало да се случи на базата на някакви принципи.

Проданов заяви, че всички депутати от БСП ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против кабинета, предложен от Николай Габровски. „Това за нас е правителство с мандата на ГЕРБ”, добави Проданов.

Депутатът счита, че ще се стигне до втори и трети мандат. „Сигурно единствено е, че ще има трети мандат”, е неговото мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай