БСП и хората на Слави се съюзиха за имунитета на Борисов

Социалистите и "Има такъв народ" ще подкрепят искането на прокуратурата

БСП и хората на Слави се съюзиха за имунитета на Борисов | StandartNews.com

Социалистите ще подкрепят искането на прокуратурата за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Георги Свиленски.

"Ще го подкрепим. Единствената законна процедура за довършване или продължаване на така нареченото дело Барселонагейт. Всички знаем от 2020 г., че има такова дело. Законната процедура е именно тази - прокуратурата иска имунитета, този, на който му е поискан имунитетът, си дава имунитета, ако няма притеснения. Ако всичко това, което твърди господин Борисов, че няма къща в Барселона, че няма нищо общо с това обвинение, най-резонният път е да си даде имунитета сам. Това са го правили десетки народни представители, когато считат, че са невинни. Когато човек счита, че е виновен, се крие тук за тези четири стени и си пази имунитета. Нещото, което най-мразят българските граждани в политиката, е имунитетът на народните представители", каза Свиленски.

От "Има такъв народ" ще подкрепят сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ако се стигне до гласуване в пленарната зала. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът Станислав Балабанов и подчерта, че евентуално правителство между първите две коалиции няма да бъде подкрепено от парламентарната им група.

"Има такъв народ" сме казали, че никой не е над закона и ако има достатъчно доказателства, дали си казва Радостин Василев или Бойко Борисов, трябва да си носи отговорност за действията, такова нещо ще подкрепим в зала. Видимо тези две формации вървят към изключително уродливо правителство, правителство, което няма да понесе на нервите на българските граждани, ще бъде изметено много бързо. Затова "Има такъв народ" ще бъде опозиция", подчерта Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай