БСП: Бъдещето на книжния пазар на "Славейков" е неясно

Това се разбра в резултат от питането на общинския съветник от БСП Петко Димитров до кмета Фандъкова

БСП: Бъдещето на книжния пазар на "Славейков" е неясно | StandartNews.com

Бъдещето на емблематичния книжен пазар на столичния площад „Славейков“ остава неясно. А спорният ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ и прилежащите пл. „Гарибалди“, пл. „Славейков“ и градинката „Седмочисленици“ (Зона №2) все още не е въведен в експлоатация от ДНСК.

Това се разбра в резултат от питането на общинския съветник от БСП Петко Димитров до кмета Фандъкова. „Обезпокоително е, че повече от година и половина след края на проблемния ремонт доста неща около него още не са ясни и той не е узаконен“, каза Димитров.

Той постави няколко ясни въпроси, на които не получи отговори с точни параметри – кога ще бъде възстановен книжния пазар, стартирана ли е процедура за изграждането му и дали Зона №2 вече има Акт 16. На нито един от въпросите няма отговор с конкретни срокове.

Според общинския съветник от БСП възстановяването на книжния пазар е напълно занемарено и всичко свързано с него е в бъдеще неопределено време.

„Ще има книжен пазар на „Славейков“, ама друг път“, перифразира в заключение Петко Димитров реплика от култов български филм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай