БСП-активът хвърлял вината в/у местните структури

БСП ще се върне в парламента, но кога ще стане това предстои да се реши на ново заседание на Националния съвет

БСП-активът хвърлял вината в/у местните структури | StandartNews.com

По време на седемчасовото заседание вчера в Националния съвет на БСП е бил спрян натиск за прехвърляне на отговорността за изборния резултат от централата към местните структури. Това разкри в интервю за БНТ Михаил Миков. „Не може грешките при национална кампания да се прехвърлят към местни структури, защото това ги демотивира“, категоричен бе бившият червен лидер.

БСП ще се върне в парламента, но кога ще стане това предстои да се реши на ново заседание на Националния съвет. Според Миков обаче излизането от Народното събрание е било абсолютна грешка. Той смята, че това е едно от основанията за оставката на председателя на партията Корнелия Нинова.

„Абсолютна грешка беше напускането на парламента. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха приети без участието на социалистическата партия“, каза той. Миков каза, че парламентарната група трябва да има самостоятелност сама да решава кога да излиза и да се връща в зала, "а не да се превръща в заложник на някакви капризи".

Иначе Миков посочи като основания за подадената вчера от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, включително погрешната предизборна кампания, разделението в партията и битката за листата.

„Създадоха се свръх очаквания за победа и за провеждане на предсрочни избори след това. Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръхочаквания в партията, в симпатизантите, в гражданството, когато няма основания за това. Политиците трябва да стъпват на живота и на реалността, а не на техните желания и очаквания“, обясни той.

Като основни проблеми пред социалистите бившият председател посочи нуждата от консолидация, приемане на различното мнение и преустановяване на практиката за създаване на вътрешни разделения в партията.

Миков заяви, че той няма да се кандидатира отново за председател на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай