Божанков се разкри. Големи признания

Каза политическите си ходове

Божанков се разкри. Големи признания | StandartNews.com

Големи признания в ефира на Нова тв направи бившият социалист Явор Божанков, който мина към „Продължаваме промяната” и ще бъде неин водач на листа в Габрово.

Принципни разговори бяхме водили, още когато бях изключен и станах независим. Те казаха: "Имаме нужда от човек като теб. Правим ново обединение". С всички лидери съм говорил, каза Божанков.

Той беше изключен от БСП, след като зае позиция, различна от тази на партията по повод оръжията за Украйна. Преди дни стана ясно, че ще води листата на коалиция ПП-ДБ, но от гражданската квота.

Бях поканен и приех тази покана. Смятам, че в момента хората имат нужда от това обединение, защото ГЕРБ могат да бъдат и първа политическа сила - макар че това звучи абсурдно, ако срещу тях не застане един консолидиран субект. В рамките на нормалното е да има недоволни. Най-трудният момент в една такава коалиция е подреждането на листите и разпределение на квоти. Но все пак обединението е факт и смятам, че това е единствената алтернатива България да продължи демократичния си път на развитие, заяви Божанков.

Никога не е било толкова ясно коя е добрата и коя е лошата страна, коя е правилната и коя е неправилната страна, кой иска съдебна реформа и кой я спира, кой иска България в Шенген и еврозоната и кой иска България на изток. При този очевиден избор - Бойко Борисов и ГЕРБ или това обединение, очаквам добър резултат, каза още Явор Божанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай