Петък,

Божан Стоянов обжалва решението на Комисията по досиетата

2573
Божан Стоянов обжалва решението на Комисията по досиетата
A
A
A

София. Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов ще обжалва в съда решението на Комисията по досиетата, чe e бил сътрудник на бившата Държавна сигурност, предаде агенция „Фокус".

Стоянов каза, че има два документа на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. „Не съм съгласен с това, което са констатирали в последния и ще си търся правата в съда. Решенията на Комисията по досиетата подлежат на съдебен контрол и аз ще обжалвам решението във Върховния административен съд", каза Божан Стоянов. Той ще обжалва решението възможно най-скоро в технически допустимото време.

На 10 април Комисията по досиетата оповести данни от проверка, в която излязоха скандалните данни. По-Късно бе поискана и оставката му по време на заседанието на Обществения съвет по енергетика към МИЕТ. Председателят на гражданската квота Огнян Винаров внесе декларация, в която хората категорично отказват да продължат участието си в съвета, ако на него присъства ресорният зам.-министър по енергетика Стоянов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички