Бойко влезе в коалиция

ГЕРБ ще работи със социал и радикалдемократите на всички избори

Бойко влезе в коалиция | StandartNews.com

София. Две десни партии ще подкрепят кандидатската листа на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент, стана ясно днес. Така за първи път формацията на Бойко Борисов влиза в официален политически съюз от своето създаване. Днес Генерала подписа споразумение с председателите на Радикалдемократическата партия (РДП) Захари Петров и на Българската социалдемократическа партия (БСПД) Йордан Нихризов. И двете партии са с дълго минало и са сред основателките на "Съюза на демократичните сили" след промените през 1989 година.

И трите партии са се обединили около искането за оставка на кабинета "Орешарски", като са се ангажирали да работят за незабавни предсрочни парламентарни избори и формиране на бъдещо център-дясно правителство. Тримата са декларирали още, че ще продължат "политическото си партньорство на предстоящите парламентарни и местни избори".
Именно БСДП и РДП разписаха пълномощно на Николай Гацев, бивш депутат от СДС, кандидат за такъв от РЗС и основател на движението "Орлов мост за промяна", с което той настояваше, че има право да предложи кандидат за отреденото за "Синята коалиция" място в ЦИК. Комисията се позова на решение на съда, в което се казва, че сините са представлявани от Мартин Димитров и Иван Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай