Бойко Великов оглавява БОРКОР

Бойко Великов оглавява БОРКОР | StandartNews.com

София. Бившият депутат от БСП Бойко Великов ще оглави Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Това ще стане с решение на правителството в сряда.

Великов беше председател на комисията за борба с корупцията в мандата на Тройната коалиция. Най-вероятно сегашният и.д. директор Елеонора Николова ще остане поне временно на поста заместник-шеф на центъра.
Преди месец стана ясно, че за съгласуване през БОРКОР ще минават всички законопроекти, преди да бъдат гледани от кабинета.

Великов е магистър по българска филология и история и по психология, доктор е по психология и доцент по социална и политическа психология. От 1994 до 2013 г. е народен представител в пет последователни парламента, като е бил заместник-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към 38-ото НС, председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите към 39-ото НС, председател на Комисията за борба с корупцията към 40-ото НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай