Бойко отсява новите депутати до 7 август

Бойко отсява новите депутати до 7 август | StandartNews.com

София. ГЕРБ започва да реди листите за извънредните парламентарни избори през октомври, научи "Стандарт". 7 август ще е крайният срок, когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще си каже последната дума за имената на хората в листите на партията. Областните структури на ГЕРБ вече имат дати за провеждане на събрания за номинации на кандидати за народни представители. От днес в русенско започват и заседанията по местни структури, които да решат чии имена да пратят в столицата. Първата среща на общинското събрание е в Иваново. Именно Русе се води сред областите отличници, които имат добри резултати. Областен координатор там е сегашният депутат Пламен Нунев. Очаква се той отново да бъде водач на листата. Всички номинации трябва да бъдат събрани в централата до края на месеца. Идеята е след това Изпълнителната комисия на партията да има време да отсее кандидатите. Крайната дума за листите, разбира се, ще има лидерът Бойко Борисов. Най-късно до 7 август лидерът на ГЕРБ ще е казал своето "Да" или "Не" за всяко едно предложение. Очаква се и този път ГЕРБ да спазят традицията и да са първи за регистрацията за вота.

Ако кабинетът спази уговорката си и подаде оставка до 27 юли, то държавният глава ще разпусне Народното събрание на 6 август. Това ще стане с Указ на президента, въпреки че по това време депутатите ще са във ваканция. По правилник Народното събрание спира работа в края на юли.

Очаква се в листите за изборите на партията на Бойко Борисов да има около 10% нови имена. Част от попълненията ще са от младежката структура на ГЕРБ.

Междувременно вчера Борисов замина за Страсбург на заседание на ЕНП. Минути след като стана ясно, че новият председател на ЕК ще е Жан-Клод Юнкер, лидерът на ГЕРБ изпрати поздравление. "Изключително щастлив съм от вота на Европейския парламент, който с избирането Ви за председател на Европейската комисия потвърждава избора на европейските граждани, изразен на изборите през май", се казва в поздравлението на Борисов. Лидерът на ГЕРБ заявява, че винаги е разчитал на силата, убежденията, енергията и приятелството на Юнкер. "Пазя също така прекрасен спомен от последното Ви пътуване до България за откриването на предизборната кампания на ГЕРБ и ЕНП в зала "Арена Армеец" в София, където повече от 14 000 симпатизанти на нашето политическо семейство дойдоха да засвидетелстват доверието си в Европа и още веднъж да потвърдят, че България повече няма време за губене. Тяхното послание бе чуто", пише Борисов на новия председател на ЕК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай