Бойко и Цветанов с нов бас за изборите

Дянков вън от листите, Борисов води две

Бойко и Цветанов с нов бас за изборите | StandartNews.com

София. На бас за предстоящите избори са се хванали Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Облогът е колко депутати ще има ГЕРБ в парламента. Залогът е часовник. За баса съобщи бившият вътрешен министър в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. Според Цветанов ГЕРБ ще има над 100 депутати в парламента. Той обаче не уточни на кое число е заложил Борисов. 

След парламентарните избори през 2009 г. Бойко подари часовника си на Цветанов, защото партията спечели цели 116 места в Народното събрание.

Гледат имотите на кандидатите за парламента

Симеон Дянков няма да бъде в листите, категоричен беше Цветанов. Той обясни, че няма пречка бившият премиер  да води две листи. Не всички бивши министри ще бъдат депутати.

Сред номинираните са Мирослав Найденов, Лиляна Павлова, Десислава Атанасова.

"Да са лоялни към ГЕРБ, да не са членували в друга партия". Това два от критериите, на които трябва да отговарят бъдещите депутати. Членството в партията не е задължително. Номинираните обаче трябва да "не са придобили имоти от престъпна дейност и да не са в конфликт на интереси".

Проф. Константинов е капацитет

Бившият вицепремиер каза още, че не се познава с професор Константинов и не го е виждал. “Той е безспорен авторитет и капацитет. Азер Меликов е близък до Станишев и затова бе вкаран в “Информационно обслужване”", коментира още Цветанов.

Той бе попитан също и защо се говори, че служебният министър на МВР Петя Първанова е негов човек. “Министър Петканов я  назначи, след това е работила с Румен Петков, с Михаил Миков. Аз продължих с нея. Защо се говори, че ми е близка, не мога да кажа”, обясни още Цветанов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай