Бойко гаси пожари в ГЕРБ

Бунтарите плашат с нова партия и втора група в парламента

Бойко гаси пожари в ГЕРБ | StandartNews.com

Бойко Борисов лично се зае да гаси пожарите в партията си. Това стана, след като ГЕРБери от цялата страна му дадоха 7 дни срок да отнеме властта на заместника си Цветан Цветанов, втория човек в ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова и ковчежника Цветомир Паунов. Недоволните обявиха ултиматума си с кърваво писмо, прието на среща в Етрополе през уикенда.

ГЕРБери от организациите в Благоевград, Търговище, Хасково, Пазарджик и Стара Загора, в които има най-голямо напрежение, привика вчера в партийната централа Борисов, за да чуе лично от тях причините за недоволството им. На разговора присъствал и Цветанов. Паунов и Фидосова липсвали. Бунтарите си казали всичко в очите на бившия вътрешен министър и пред лидера Борисов. Бунтарите дали срок на Борисов до седмица да реши въпроса с отстраняването на "Светата Троица", както в ГЕРБ вече иронично наричали Цветанов, Фидосова и Паунов.
"Не сме срещу Борисов, той е нашият лидер. Но ако Генерала ги пожали, твърде вероятно е да направим нов десен проект, каза бившият областен шеф на Стара Загора Недялко Недялков. "Оглеждаме за лидер дама от европейско ниво", допълни той. Екс областният лидер на ГЕРБ-Варна Павел Димитров разви допълнително тезата: "Лидерът може да е жена или мъж, но трябва да е с харизма, визия, авторитет, ново лице, което не прескача от партия в партия, а и не е свързано със старите формации". Бунтарите плашат и че зад гърба им стоят 12-15 депутати от ГЕРБ в 42-рото народно събрание, които може да се отделят в нова група.

Среща с Борисов поискаха и от Варна, където първо се очаква да отиде заместникът му Цветанов. "Борисов лично ми обеща да дойде на 23 юни, за да даде рамо на кандидата ни за кмет Иван Портних, както и за да стегне структурата", обясни още Димитров. За неделя вечерта варненските гербери дори запазили зала за сбирката. Според отлично информирани източници, Борисов все пак ще бъде във Варна, утре или в четвъртък.

"Аз чета решенията на Изпълнителната комисия на партията, затова недоволството е насочено срещу мен", опита се да обясни недоволството на колегите си след срещата зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Борисов пък му нареди да започне обиколки в страната заедно с Пламен Нунев, член на Изпълнителното бюро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай