Бойко брои борчовете на НЕК

Праща депутати при министър Стойнев да четат документите на компанията

Бойко брои борчовете на НЕК | StandartNews.com

София. Бойко Борисов се закани днес да прати 20 депутати при икономическия министър Драгомир Стойнев. Бойната задача на народните представители е да разберат колко са дълговете на НЕК. От колко време искаме тази информация, но от енергетиката не я дават, затова ще пратя 15-20 наши депутати в министерството, закани се лидерът на ГЕРБ в предаването "Нека говорят" по bTV. Групата трябва да е при министър Драгомир Стойнев в 15 ч в понеделник. Не стана ясно обаче какво ще направи Борисов, ако отново не получи информацията. Когато поискаха от мен да намаля цената на тока, казах, че не мога и си тръгнах, а не лъгах народа всеки ден, както правят сега, заяви още Борисов. Той категорично отрече ГЕРБ да е финансирала протестите срещу сегашната власт. Ако бях дал пари, протестите нямаше да стихнат, мотивира се той.

Борисов получи и силна подкрепа в ефир от трите "прими" на ГЕРБ. Столичната кметица Йорданка Фандъкова му пожела здраве, бившата шефка на парламента Цецка Цачева - силата да е с него, а екс регионалната министърка Лиляна Павлова издаде, че знае много вицове и свири на китара. Последното стана повод бившият премиер да изкара няколко акорда пред водещата на предаването Жени Марчева. Това обаче стана с уговорката, че ще им "излезе име" и вестниците задължително ще пишат за това.

Междувременно водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев отправи покана за дебат към Меглена Кунева и Ивайло Калфин в Туитър. Водачът на евролистата на Реформаторите пък веднага прие поканата. "Ще бъде от полза за избора на хората", отговори му Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай