Бойко Борисов: Изборите бяха предопределени (ОБНОВЯВА СЕ)

Бойко Борисов: Изборите бяха предопределени (ОБНОВЯВА СЕ) | StandartNews.com

- Ще направя "Хемус" на варненци

- Бях готов да подаря Плевен

- БСП да направи чистка

- Лавров е дипломат №1 в света, но ме интересуват българите„

- Уволненият зам.- министър не вдигал телефона днес, бил на Витоша

Изборите бяха предопределени, няма манипулации. Това заяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов. "Няма как да се объркаш, ако си грамотен човек. Хората, които са объркали, са виновни. Кой друг? Това е причината за невалидните бюлетини. Изборите бяха толкова предопределени, че ГЕРБ поздравихме партиите и млъкнахме. Дори нямахме пресконференции в кампанията. Виждате резултата в големите градове", обясни премиерът.

"В зала Арена „Армеец" стана идиотщина. Трябваше още в понеделник да има оставки. Не й знам името на шефката на ОИК (б.р.- Диляна Иванова)! На тези избори нямаше желание за избори, за битка. Но всичко е плод на абсолютна глупост, заложена и в самия изборен закон. Това обяви премиерът Бойко Борисов, „ЦИК е плод на миналия кабинет. Работим по новия изборен закон. И какво!? В София 19 човека трябва да обработват 1500 секции. В избирателните комисии има хора от всички партии. Няма как да стане далавера", добави премиерът.

Той заяви, че ГЕРБ вече има страхотна банка кадри. "Дори Георги Първанов ме попита откъде ги намирам тези кметове - Митко Николов, Живко Тодоров, изброи ми още. А той е опитен апартачик. Да не би да сте мислели, че БСП ще бие в големите градове. Дори техните агенции даваха 20 процента разлика", обясни още Борисов.

Премиерът не отрече теорията на президента, че имало опит за "Костинборд 2" на изборите с хакерската атака. Бойко се учуди и от държанието на Волен Сидеров. "Само преди 10 дни беше в кабинета ми, напълно спокоен човек. Преди го поздравих за бебето", учуди се премиерът, "Имаше 500 милиона влизания от чужбина, които блокираха сървърите. Вдигнахме служби, всички".

Лидерът на победителите посъветва Михаил Миков да направи тотална чистка в БСП, а не да обикаля телевизиите и да се оплаква от нечестни избори. "Навремето направих така в ГЕРБ. Нима са си представяли, че ще победят в Пловдив? Искам оспорвана битка с тях като във Враца, Ловеч, Сливен. А не да бием с 85 на 8.  Нека БСП има кметове. Дори лидерът на ПЕС Мартин Шулц ме поздрави за изборите", каза още премиерът. Той бил готов да подари Плевен и мислел да оттегли кандидата на ГЕРБ там, но уважил местната организация. Само и само да има мир с Реформаторите. И призова всички от неговата партия да подкрепят кандидати на РБ на местата, в които няма балотаж с участието на ГЕРБ.

Бойко Борисов обеща, че "ще направя на варненци "Хемус". Догодина стартират лотовете до Ловеч. До 2020 година цялата магистрала от Варна до София трябва да е готово. Борисов е амбициран да довърши още пътя от Русе до Велико Търново плюс изцяло трасетата Белград-София и Солун-София. 

Сергей Лавров е най-добрият дипломат в света, каза още премиерът относно размяната на реплики с руския външен министър. "Радвам се, че ме чете. Но мен ме интересува българите да са по-добре. А не великите сили. Аз им казах. Едните ми продават най-скъпия газ, а другите най-скъпия ток", аргументира се още Борисов.

Той заяви, че е оставил 0,45 процента дефицит при първия си мандат. Но правителството на Орешарски го направил 3,8 процента. Сега обаче новото правителство на Борисов го сваля до 2 процента. Така премиерът обясни, че новият бюджет е добър. И обвини бившият кабинет, че е вдигнал неразумно парите на полицаите, за което са отишли над 220 милиона допълнителни средства. Амбицията на Бойко Борисов е следващата година дефицитът да бъде свален под процент.

Той обяви енергетиката като единствен риск за кабинета със задълженията от над 3 милиарда. И обясни с ннесправяне на работата уволнението на зам.- министъра Антон Павлов. "Днес не ми вдига телефона, бил на Витоша. Какво прави в петък на Витоша", възмути се Борисов.

Борисов завърши пред БНТ, че е склонен на всякакъви варианти за президентските избори. Но в никакъв случай това не му е приоритетна тема. ""Имаме си президент, справя се отлично", обясни още премиерът Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай