Борисов бесен! Разпореди проверка на сайта със списъци за ликвидиране

Лидерът на ГЕРБ проговори

Борисов бесен! Разпореди проверка на сайта със списъци за ликвидиране | StandartNews.com

Проверка на сайта "Миротворецъ", в който се появиха списъци за ликвидиране с имената на политици и журналисти, разпореди Бойко Борисов. Той е председател на външната комисия в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Вигенин в черен списък за ликвидиране

"Възложил съм на Външната комисия да провери кой стои зад сайтовете "Миротворец". Недопустимо е там да влизат журналисти, българи и зам.-председател. Очакваме службите да ни отговорят", коментира Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Преди два дни зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин също попадна в списъка на украинската организация "Миротворецъ" с хора, набелязани за ликвидиране.

Според сайта на организацията Вигенин е включен като евентуална мишена за убиване, тъй като е "съучастник на престъпните руски власти срещу Украйна и нейните граждани", както и за непредоставяне на необходимата помощ на Украйна по време на войната.

В списъка фигурират още имената на журналистката Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доц. Валентин Вацев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай