Борисов: Започнах подготовка за предсрочни избори

ГЕРБ се явява самостоятелно на избори, добави още лидерът на партията

Борисов: Започнах подготовка за предсрочни избори | StandartNews.com

Добрич. Бойко Борисов се срещна с актива на ГЕРБ в Добрич, като веднага след това пред медиите призна, че това е подготовка за предсрочни избори. На въпрос за повода на неочакваната му визита, той каза: "Дойдох да видя какво става, защото тук сме направили много неща - и пътища, и училища, а и да видим как да помогнем за водния цикъл на Добрич".

Запитан дали това е подготовка за предсрочни избори, лидерът на ГЕРБ бе категоричен: "Да, разбира се. Тия трябва да си отиват по-бързо, защото виждате, че са пагубни за държавата. И вчера, вие бяхте свидетели, и онзи ден и по онзи ден в парламента, че на въпросната госпожа й казах, че ще направят беля, ще загинат хора накрая. Бог да ги прости, съболезнования на жертвите, но това изцяло е на съвестта на тази министърка. Четири дни подред всеки ден им казвам да отидат да пуснат съоръжението за милиони левове на българския данъкоплатец.

Изнервиха хората, по два-три часа стояха там. Накрая като тръгнат - правят катастрофа. И кмета Фандъкова им каза и понеже разбрах, че е коментирала, че политически едва ли не сме атакували. Да попита вицепремиера Цветлин Йовчев, когато вчера разбрах за взрива в центъра на София, аз му се обадих лично и му казах - работете спокойно, от нашата партия, от никой няма да имате атака, защото не се знаеше дали е терористичен акт, дали е битов инцидент, дали е на организираната престъпност. Само стигнете до истината. Те се гавреха, гавреха, гавреха дни наред и накрая стана инцидент. Тя трябва да си заминава незабавно. Аз ако бях премиер на мястото на Орешарски досега 10 пъти да съм бил гара на Яна, да съм пуснал участъка още миналата седмица" - каза Борисов.

На въпрос ще се яви ли ГЕРБ в коалиция на изборите за европарламент догодина Борисов заяви, че октомври ще участва в срещата на фондация "Конрад Аденауер" в Брюксел като член на ЕНП. "Винаги сме се вслушвали и съобразявали с ЕНП. Няма да крия, че когато излязохме от парламента, те ни критикуваха и ние се върнахме без много много да се обясняваме по какви други причини сме се върнали. Но ЕНП никога не казва кой как да се явява на избори.

ГЕРБ е първа политическа сила и в момента и ще се явява самостоятелно на избори. Ние ще участваме там, да чуем, да видим, да се съобразим и да откликнем на поканата. Но нямаме ангажимент към други партии, нито пък те към нас" - каза лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай