Борисов за данъка на туристите в Гърция: Абсолютна лъжа

Борисов за данъка на туристите в Гърция: Абсолютна лъжа | StandartNews.com

Като абсолютна долнопробна лъжа и пропаганда определи премиерът Бойко Борисов твърденията на гръцкото електронно издание Euro2day.gr, цитирано от grreporter.info, че България ще наложи реципрочен данък на българите, които почиват в Гърция и бизнесите, които инвестират там, ако южната ни съседка наложи превантивен данък от 26% върху сделките на свои фирми в страни с облекчен данъчен режим, каквато е България. Борисов отрече категорично да е изричал такива думи и да е водил такъв разговор пред български журналисти в Брюксел.

"Абсолютна лъжа. Първо, гръцките министри нямат достъп до съвета, той е само за премиери, канцлери и президенти", аргументира се премиерът, тъй като в изданието се споменава, че той е отправил заплахата към гръцки министър.

Борисов каза, че не е разговарял с гръцкия премиер Ципрас, "никакъв разговор по тази тема с никой". 

"Това е абсолютна лъжа и пропаганда в лош стил", няколко пъти повтори Бойко Борисов. "Не им отива на списание ли е, вестник ли е, какво е, да лъжат така. И ако те докажат, че това е обратното на това, което казвам, или някой се е срещал, ще им се извиня на центъра на Атина", зарече се премиерът. 

"Гръцките инвеститори избират България, защото е по-стабилна – има стабилна политика, стабилни финанси и прозрачен публичен сектор. Гръцкият бизнес работи спокойно в нашата страна", подчерта министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай