Борисов връща на авиоотряда парите за полета до Разград

Борисов връща на авиоотряда парите за полета до Разград | StandartNews.com

Похарчената сума за полета на правителствен хеликоптер до Разград в петък ще бъде върната от премиера Бойко Борисов, обяви самият той.

„Горчиво съжалих след посещението си в Разград заради популистките забележки, че в 21 век за 2500-2900 лв. съм ползвал правителствен хеликоптер, за да спестим 10 часа път. Исках да покажа на хората в Разград, че държавата се грижи и за тях, и за футбола. Горчиво съжалих, направи добро, за да изядеш дърво много важи в България", добави още Борисов.

„Истински ме заболя заради забележките за правителствения хеликоптер. Работим много до 10-11 часа, имаме работа, а на следващия ден летяхме за Катар. Правят ми сметка за едни 2000 лв. Ще направя всичко възможно да върнем тези пари на отряда. Мислим за схемата, за да не е популистка", допълни той.

Премиерът поясни още, че правителството е отпуснало средства за реконструкцията на 30 църкви в Разградско. Борисов увери, че от няколко седмици се опитва да помогне на родния футбол и очаква разумно предложение от ЦСКА. "Искаме да помогнем и на "Левски" за козирка на стадиона, обясни Борисов.

Относно еврофондовете, той съобщи, че очаква днес България да получи одобрението на Европейската комисия за ОП "Развитие на селските райони". Вече 2 пъти спират еврофондове и когато дойде правителство, което се ползва добре, плащанията се възстановяват. Това е правило, заяви Борисов. Той определи финансовите корекции по оперативните програми като тежки, но поучителни.

Премиерът се спря и на темата за Македония: "Стабилността е изключително важна. Като гледате Македония, виждате какво излъчва една държава, когато има подобна нестабилност. Дали сега някой от вас ще отиде да инвестира в Македония? Затова призоваваме хората да бъдат по-толерантни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай