Борисов: Във фонд "Земеделие" злоупотребите са огромни

Борисов: Във фонд "Земеделие" злоупотребите са огромни | StandartNews.com

София. Държавен Държавен фонд „Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

 

„Г-н Местан се опита да си припише чужди заслуги с тези пари и всички му отговориха в глас, че това изобщо не е негова заслуга. Доколкото знам, зърнопроизводителите и всички останали днес протестират по тази линия", заяви Борисов.

 

Относно евроизборите той поясни: Водачите на листи и самата листа от евродепутати е хубаво да участват в подобни дебати, за да видим кои са. Ние още не знаем кои ще бъдат водачи от другите партии", допълни Борисов. Той посочи, че ГЕРБ имат шест номинации за членове на ЦИК. 

 

По думите му има трайна рекордна безработица по времето на кабинета „Орешарски" – над 13 %. „Милиарди се харчат в момента, за да се осигурят няколко хиляди работни места",  допълни Борисов.

 

Във връзка със срещата на премиера с медиите под надслов „Открито управление, Борисов подчерта, че пресконференция е могло да се каже – благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС – за 20 години не сме. На тази пресконференция трябваше да говорят: по време на нашето управление има трайна рекордна безработица", посочи Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай