Борисов: Управляващите целят фалит на държавата

Назначава уволнена от ДПС-кмет в офиса на ГЕРБ

Борисов: Управляващите целят фалит на държавата | StandartNews.com

Благоевград. С гласувания заем в размер на 1 милиард лева управляващите целят да изхарчат парите и по този начин да се стигне до фалит на държавата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в четвъртък вечер в Якоруда.

Той изрази надежда, че съвсем скоро ще бъде свикано извънредно заседание на парламента, за да се спре прекомерното харчене на бюджета. „Един финансист, какъвто е Орешарски, трябва да предлага мерки, които да увеличават приходите и да намаляват разходите", коментира лидерът на ПП ГЕРБ. Според Борисов, Орешарски само като проформа заявява, че увеличава социалните надбавки, а всъщност задължава хората.

,,Волен Сидеров не може повече да шикалкави. Ако той има претенциите, че е срещу БСП и ДПС, просто не трябва да влиза в парламента на гласуването. Всичко е в ръцете на Сидеров. Секунда след като той обяви решението си, аз ще извадя ГЕРБ", увери Борисов.

По този начин няма да се стигне до актуализиране на бюджета.

Възрастна жена поиска помощ от Борисов. Леля Айше, която е вдовица, разказа на председателя на ГЕРБ, че е уволнена от работа от кмета на Якоруда Нуредин Кафелов, който е от ДПС. Това се случило, защото гласувала за ГЕРБ на изборите. „Ще назначим жената в офиса на ГЕРБ. Притеснен съм от това, което ми разказа, че ги преследват, защото гласуват за нас.

Неморално е да се постъпва така. Тук хората си живеят заедно, в мир. Трябва да сме единни. И днес на Рамазан Байрам хората празнуват заедно. Самият аз имам много приятели мюсюлмани и им честитих празника", коментира Борисов пред медиите. С него в Якоруда бяха депутатите Даниела Савеклиева, която е и областен координатор на партията, и Любен Татарски. По време на посещението си председателят на ПП ГЕРБ се срещна и разговаря с членове и симпатизанти на партията и в Белица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай