Борисов тушира скандали в общините

Борисов тушира скандали в общините | StandartNews.com

Докато двамата с Радан успокояваха страстите във Варна, реформатори и ГЕРБ се скараха в София

Скандалите между съветниците от ГЕРБ и Реформаторския блок ще бъдат туширани лично от премиера Бойко Борисов. Изглаждането на различията между десните формации в местните парламенти стартира във Варна. Там Борисов заедно с Радан Кънев дадоха ясен знак, че искат работещо мнозинство в общината. "Предстоят разговори с Реформаторския блок за постигането на стабилно управление както във Варна, така и в държавата", каза Борисов по време на посещението си в морската столица.

Кънев пък разкритикува поведението на местните реформатори. Според него излизането на неуспелия кандидат за кмет Чавдар Трифонов от групата им е "спонтанен ход, плод на политическа неопитност". Кънев е убеден, че решението му да напусне не е окончателно и подлежи на ревизия. Лидерът на ДСБ щял да разговаря с Трифонов по въпроса. Докато Борисов и Кънев успокояваха страстите във Варна, общинарите на ГЕРБ и Блока в София се скараха. На днешното заседание на СОС реформаторите се отказаха от всички 10 зам.-председателски места в комисиите. Защото не са съгласни ГЕРБ да оглави всичките 13. "Това не е борба за места. Съотношението в комисиите не отговаря на изборните резултати", мотивира решението пред "Стандарт" Борислав Борисов от СДС. От РБ предупредиха, че ще дават подкрепата си само за добри предложения за града. Те настояват за преразглеждане решението за състава на комисиите в СОС. Там ГЕРБ има 30 съветници, за пълно мнозинство са необходими 31.

---
Проведени са консултации с всички и е постигнато съгласие с този състав на съвета, каза шефът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева. Според нея на срещите никой от РБ не е поставял въпроса за общо управление, коалиция или някакви заявки за съвместна работа. "ГЕРБ носи пълната отговорност за самостоятелното управление на София", каза още Едрева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай