Борисов призова за оставка на Орешарски

Бойко: Ако детето ми не се оправи, ще съм безпощаден

Борисов призова за оставка на Орешарски | StandartNews.com

Пловдив "Тези наглеци ми поболяха детето". Това обяви от трибуната по време на митинга в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред близо 15 хиляди привърженици.

"Ако детето ми не се оправи, няма да имам пощада към тези хора", каза още Борисов по повод протестът, който се е състоял в събота сутринта пред дома му в Банкя. "Частният дом е личен, кога ГЕРБ са ходили по домовете на хората да ги притесняват".

"Призовавам опонентите ни за малко разум, защото така както са я подкарали с тази полицейщина ще я докарат до там, че действително два митинга да се изправят един срещу друг и това ще е пагубно за България", каза още в речта си Бойко Борисов и допълни, че е правил асфалта за бизнес, а не да се бият българи по него. По думите му като премиер е имал възможност да наблюдава по време на европейските съвети страната отвън и е виждал една развиваща се държава.

"Допуснахме много грешки. Аз допуснах грешки, но ви се кълна, че съм си извадил много важни поуки за мен и за партията", каза Борисов. По думите му демокрацията е казала, че като има напрежение се правят избори и народа се произнася. "Виждам, че сте изнервени и много яд се събира във вас, но никой не е успял, когато имат превес такива чувства", допълни партийният лидер и за пореден път призова лидерите на другите партии да не разединяват народа.

Борисов обясни, че митинга се провежда в Пловдив, защото в София има футболно дерби, агитки и други протестиращи - студентите, и контрапротест на управляващите. След като хората започнаха да скандират "червени боклуци" Борисов ги помоли да не дават такива обидни квалификации, защото по думите му те не го
заслужавали.

"БСП я докараха до там, че не само не могат да управляват сами, ами и да си организират митинг", каза лидерът на ГЕРБ. Той съобщи, че ще сезира Европейската комисия за казаното вчера от Пламен Орешарски, че ще уволнява държавните служители участвали в митинга.

Той си вкара автогол, защото самият е такъв, а е на митинга в София, коментира Борисов и призова премиера "поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде сам оставката". Извинявам се на студентите, които са затрупвани с най-различни епитети и още един път заявявам, че ГЕРБ няма общо с техните протести, но ги подкрепя, каза Борисов. По думите му те са будни деца, които искат промяна. На пловдивчани, които не участваха в митинга и имат други разбирания Борисов се извини за притеснението. Подчерта обаче колко много хора са дошли на площада под тепетата и им благодари.

„Няма да ме откажат с потерите, които са пратили след мен. Ако действат с добро е опасно, защото аз съм добър човек и се подвеждам. Когато обаче ми посягат по този начин, няма да им простя!" каза лидерът на ГЕРБ.

„Няма да ви предам и няма да ви изоставя, каквото и да ми струва това. България, която Станишев с меката си политика на възпитана дама докара до тук, рано или късно ще стане по-добро място за живеене", обеща пред симпатизантите си Борисов и призова поне те да бъдат по-добрите българи.

 

Цветан Цветанов се появи с надпис „оставка", залепен отпред на якето.

"Орешарски наруши Конституцията, когато каза, че ще уволнява държавните служители. Много бяха българските мюсюлмани и българомохамедани, които видяха, че има друга партия освен ДПС и това е ГЕРБ. Благодаря им за тяхната смелост, шест години изграждахме структури, правихме демокрация в тези региони. Сега се върнаха хората, които уволняват масово", каза Цветанов.

"Убеден съм, че ще започнат да изселват хора от населените места, те могат да правят само това - да върнат страната ни в тоталитаризъм и диктатура", допълни още Цветанов.

"На 11 май беше нарушен денят за размисъл, всички български граждани видяха манипулацията от една медия, от един претендиращ за политик - Николай Бареков. Неговите твърдения, неговите внушения, бяха потвърдени от българската прокуратура, за голямо съжаление. Притеснени сме за бъдещето на българските студенти, защото мафията управлява страната. Не искаме олигарси и мафия да дават оценка за правителството на ГЕРБ", каза Цветанов.

"От правителството на ГЕРБ бяха изградени много инфраструктурни проекти, бяха реализирани много политики. От 2007 до 2009 г. Тройната коалиция имаше усвоени средства под един процент. ГЕРБ е единствената партия, която искаше и успя да промени статуквото. Внушенията и манипулациите на 11 май създадоха условия за връщане и установяване на статуквото с реваншизъм, масови уволнения, чистки", заяви Цветан Цветанов.

"За всички 150 дни, тези, които излязоха на площада, казаха "не на Орешарски". Всички тези, които протестират над 150 дни, участваха спонтанно. ГЕРБ днес провежда първия митинг срещу правителството, организиран от партия ГЕРБ. Нека върнем диалога с ЕК с демократично избрано правителство с министър-председател Бойко Борисов", каза още Цветан Цветанов.

"Видяхте, когато президентът Росен Плевнелиев изрази позиция затова, че няма да търпи в държавата да се връща Държавна сигурност и всичко трябва да бъде прозрачно. Не закъсняха атаките и срещу него", каза Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай