Борисов: Присъдата на Златанов е добра за съдебната система

Борисов: Присъдата на Златанов е добра за съдебната система | StandartNews.com

София. Добре говори за съдебната система, това, че има присъди на висши чиновници. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира присъдата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Борисов не се притеснява, че това може да остане като емблематично петно за управлението на ГЕРБ. „По никакъв начин. Нашето управление е известно с това, което построи. То е видно и се ползва всеки ден от българските граждани – от метрото до спортната зала".

„Разбира се, че има и кадрови назначения, които не са били най-добрите. Това е троха на фона на това, което се задава за държавата в момента и което причинява това правителство", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той отново поиска оставка на правителството: „Всички ще си сърбаме попарата, че сме ги търпяли една година. Всички ще сърбат супа от тефтерчета накрая".

Вчера Софийски градски съд призна Филип Златанов- Тефтерчето за виновен по обвинение за престъпление по служба с цел облага за Росен Плевнелиев.

Той получи 3 години и 5 месеца ефективно. Освен това съдът го лишава от правато да заема държавна длъжност за срок от 5 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай